fbpx

“Een partner waarmee alles volgens planning verloopt”

Leestijd: 3 minuten

Maaskoepel, een federatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam, huurt al jaren kantoorruimte in het monumentale Groothandelsgebouw in Rotterdam. Door een uitbreiding van werkzaamheden werd de bestaande unit te klein. Om het kantoor te vergroten, huurde Maaskoepel extra ruimte bij waardoor een verbouwing noodzakelijk was. Samen met interieurarchitect Jelena Hilgers kregen we de opdracht om het kantoor volledig up-to-date te brengen en te verbouwen.

“Om een inrichting te krijgen die aansluit bij onze wensen en maar ook bij de organisatie die wij zijn, zochten we een partij die dat snapt en de juiste keuzes maakt. Wij zochten geen ‘strak en stylish’ ontwerp, maar een interieur waarin mensen ontspannen en comfortabel kunnen werken. Bovendien wilden we niet het hele bestaande interieur weggooien”, vertelt Annemarieke van Ettinger, directeur van Maaskoepel. “Voor het ontwerp schakelden we Jelena Hilgers in. Zij raakte precies de juiste snaar en adviseerde ons om het ontwerp door Hoogerwerf for Office te laten uitvoeren. Een keuze die ons zeer goed is bevallen.”

Bekend met Groothandelsgebouw

Het bleek al snel, vertelt Van Ettinger, dat jullie projectleider, Remco Pruijsers, het Groothandelsgebouw goed kent. “Zij hebben meer klanten in dit gebouw, en dat is fijn. Daardoor kennen ze de eigenaardigheden van het Groothandelsgebouw en kunnen ze snel schakelen met de beheerders in het gebouw. Daarnaast luisteren Jelena en Remco goed naar wat wij vragen, waardoor het ontwerp en de uitvoering dicht bij de kern van onze organisatie bleven. Wij werken voor woningcorporaties en huurders in de sociale sector. De uitstraling moet daarbij passen, en tegelijk willen we een gastvrij kantoor waarin we uiteenlopende mensen kunnen ontvangen.”

Kantoormeubelen hergebruikt

Samen met onze vaste partners verzorgden we de volledige verbouwing; van het uitbreken en verplaatsen van muren, het verleggen en uitbreiden van data- en elektra-installaties, het aanpassen van de luchtbehandeling en het schilderwerk. We hebben overal de vloerbedekking vervangen en enkele meubels en plantenbakken laten maken die tevens als ruimtescheiding dienstdoen, vertelt Remco Pruijsers. De meeste kantoormeubelen zijn hergebruikt, hier en daar aangevuld met nieuwe bureaus of tafels. Wel wilde Maaskoepel voor iedereen nieuwe bureaustoelen, zodat die aan de laatste arbo-eisen voldoen. Verschillende nieuwe vergaderruimtes en enkele stilteplekken hebben we met glazen wanden afgeschermd. Dit alles maakt van het kantoor een heldere en open ruimte.

Licht en open interieur

“Wij wilden erg graag een licht en open interieur, zonder vaste werkplekken. Na corona zijn onze medewerkers gewend om flexibel en deels thuis te werken. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat collega’s elkaar treffen op kantoor. Verbinding onderling is noodzakelijk om fijn en goed je werk te kunnen doen en de meerwaarde te kunnen leveren voor onze corporaties en woningzoekenden. Met de nieuwe inrichting bieden we onze mensen alle mogelijkheden; er zijn stiltecabines, er zijn 20 gewone werkplekken, maar ook losse aanlandplekken en we hebben zes verschillende vergaderzalen. Dat vond ik zo knap aan het koppel Jelena en Remco; zij waren in staat om heel creatief en vernieuwend mee te denken, en tegelijk pragmatisch om te gaan met de randvoorwaarden die wij stelden. Zoals het bestaande meubilair zoveel mogelijk inpassen in het nieuwe ontwerp”, zegt Van Ettinger.

Exact volgens planning

De verbouwing startte in januari 2023 en verliep volledig volgens planning. “Dat heeft me aangenaam verrast. Ik ben wel wat gewend en hoor ook regelmatig over verbouwingen, doordat we met woningcorporaties werken. Uit die verhalen blijkt dat planningen vaak uitlopen. Maar met Hoogerwerf hadden we een partner waarbij alles exact volgens planning verliep en werd opgeleverd.” Eind april 2023 werden de verbouwing en inrichting afgerond. Bovendien vond Van Ettinger het erg prettig dat de mensen die het werk uitvoerden, erg flexibel waren en meedachten. “Als we tijdens de bouw nog iets wilden wijzigen, was dat nooit een probleem.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG