fbpx

Het museumpaviljoen in Vlaardingen

Het museumpaviljoen in Vlaardingen. Een ontmoetingsgebouw voor bezoekers aan de stad, (potentiële) bewoners, bedrijven en studenten. Vlak voor de jaarwisseling van ’21-’22 is het door brand zwaar beschadigd. Aan ons de mooie opdracht om een nieuw ontwerp te maken. 

 

Een nieuwe start, een nieuw plan.

Begin maart 2023 heeft Gerrit van Toor, van de Stichting Vlaardingen Partners, Peter Hoogerwerf benaderd om mee te denken over de nieuwe invulling van het museumpaviljoen aan de Westhavenkade in Vlaardingen. 

Samen met Marijn startte Peter het traject en voerden ze verschillende gesprekken met het museum en aannemer A. van der Lugt. De conclusie van deze gesprekken? Het huidige ontwerp was te strak en clean. Het had de uitstraling van een galerie. Dit sluit niet aan bij de jongere doelgroep die in het marketingplan omschreven staan. Die jonge doelgroep wil juist een warme en gezellige omgeving ervaren. Marijn heeft op basis daarvan een passend ontwerp gemaakt dat aantrekkelijk is voor bezoekers, (potentiële) bewoners, bedrijven en studenten en bevat de beeldmerken en herkenbare kleuren van Vlaardingen.

Aan de slag!

Lisa en Manja zijn aan de hand van de eerste ideeën van Marijn en Peter aan de slag gegaan. Zij zijn gaan kijken naar de invulling van het ontwerp en hebben de wensen van Menno de Mol vertaald. Menno is in mei 2023 aangesteld als Citymarketeer en tevens directeur-bestuurder van Stichting Vlaardingen Partners. Gezamenlijk hebben zij keuzes gemaakt en laten zij zien dat, indien het budget niet toereikend is, goede alternatieven geboden kunnen worden die dezelfde look & feel behouden.

 

In nauwe samenwerking met Menno en Gerrit hebben Lisa en Manja een mooie keuze gemaakt voor de inrichting van het paviljoen. Dit heeft dan ook geleid tot een prachtig resultaat. Niet alleen Peter, Marijn, Manja en Lisa waren betrokken bij dit project, maar het hele Hoogerwerf Team heeft bijgedragen. Daarnaast hebben onze collega’s van de technische afdeling en kantoorartikelen geholpen met het leveren en monteren van alle meubels. 

 

Samenwerking met lokale partners

Diverse lokale partners uit Vlaardingen zijn betrokken bij de uitvoering van dit project. Zo hebben Bas Vaandrager en zijn bedrijf in korte tijd een schitterende keuken met bar gerealiseerd. Schildersbedrijf Ham heeft het hele gebouw voorzien van warme kleuren uit de Vlaardingse Historie. Daarnaast heeft MLT Vlaardingen gezorgd voor zonnepanelen, verlichting en elektriciteit. 

 

Het interieur

Bij binnenkomst loop je direct tegen het hart van het paviljoen aan. Een prachtige keuken met bar nodigt uit om plaats te nemen voor een lekker drankje. Terwijl je daar plaatsneemt, zie je op een groot scherm alle ins en outs van Vlaardingen.

 

Loop je door naar de zitkamer, dan vind je daar comfortabele fauteuils en een ruime bank om gezellig samen te komen. Kortom, voor ieder wat wils. 

 

Het eindresultaat

Wil je het eindresultaat met eigen ogen zien? Dan moet je nog heel even geduld hebben. Eind augustus 2023 hebben we alles afgerond en kun je binnenlopen aan de Westhavenkade 53A in Vlaardingen. We delen dan ook graag de foto’s van het eindresultaat. Wordt vervolgd!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Je wilt met je bedrijf verhuizen, verbouwen, herinrichten. Hoe dan ook, je hebt hulp nodig bij het creëren van een geschikte werkruimte voor jouw mensen. Je wilt ze inspiratie bieden, een plek om zich te concentreren of juist uitbundig te brainstormen.
Kortom, je wilt ze – zoals we dat bij Hoogerwerf noemen – werkgeluk laten ervaren.

Hoe dit er voor jou uit ziet? Dat zoeken we samen uit.  Met neuro-onderzoek, moodboard sessies, of een inspirerend gesprek aan de koffie tafel.
Net wat jij nodig hebt. We zijn benieuwd naar jouw vraagstuk!

Neem contact met ons op

Andere projecten

BEL MIJ TERUG