fbpx

Het nieuwe kantoorpand passend maken bij de organisatie

Leestijd: 3 minuten

Johan Vermoen, operationeel manager NR Cooling: “Dit pand was donker en hokkerig en ik wilde een ontwerp laten maken dat de identiteit van ons bedrijf goed op de kaart zette richting klanten.”

Een vernieuwde kantoorinrichting

Klantvraag: “Hoe passen we het nieuwe pand aan op de organisatie in plaats van hoe passen we onze organisatie in het nieuwe pand?”

Projectmanager Linda Goedhard: “Van twee organisaties in twee panden moest één organisatie in één pand gemaakt worden. Het nieuw gehuurde pand bestond uit donkere gangen met dichte deuren, waar kantoren op uitkwamen. De directeur wilde zijn mensen niet in die hokjes proppen, maar juist bij elkaar zetten in lichte, open ruimtes, die logisch zijn voor de looplijnen van de organisatie: receptie, sales, financiën bij de front office, werkvoorbereiders bij loods, projectmanagers in één ruimte.”

Wensen van de opdrachtgever

  • Van donkere kantoorgangen naar lichte, open ruimtes, veel glas
  • Clusteren van mensen die in de keten voor elkaar belangrijk zijn
  • Herkenbaarheid NR Cooling door kleur logo terug te brengen in ontwerp

Linda: “Om dit te bereiken hebben we de cascoruimte genomen en opnieuw ingetekend. Kortom: strippen en opnieuw opbouwen. Van het aanleggen van geheel nieuwe datakabels en led-verlichting tot het inbouwen van geluiddempende systeemplafonds, waar een duurzaam koelsysteem achter schuilt tot het slopen van de oude muren en nieuwe (glas)wanden op andere plekken plaatsen en het aanleggen van PVC en vloerbedekking. En in de loods hebben we een natte ruimte gebouwd, waar medewerkers naar het toilet kunnen en zich kunnen opfrissen.” 

Projectmanagement met kaders

  • In een zeer korte tijd een verbouwing realiseren
  • Consessies doen vanwege budget
  • Met diverse (eigen) partijen aan de slag 

Linda: “De tijdlijn was krap. In juni startten we de ontwerpfase, op 25 augustus konden we aan de slag en de deadline lag op 1 oktober 2021. Heel belangrijk voor ons was dus het behouden van de overview in verband met de tijdsdruk en de werkdruk. We hadden een strakke planning en er is schaarste in de bouw, dus zie maar eens een goede schilder, loodgieter of elektricien te krijgen. Gelukkig werken we met betrouwbare onderaannemers als partners, die hier tijd voor vrij hebben gepland.

Stijl van de kantoorinrichting

Licht, ruimtelijk, Rotterdams stoer,  industrieel

Linda: “Door de gangen op te breken en opnieuw in te delen creëerden we licht en ruimte. Door muren terug te plaatsen in de vorm van glaswanden afgezet met staal, maakten we het stoer en industrieel. De algemene ruimtes hebben een mooie, donkere blauwtint gekregen, de kantoorruimtes groen, wat het warm en stoer maakt. Een knipoog naar het logo!”

Meer informatie aanvragen

Reactie van de opdrachtgever

Johan Vermoen, operationeel manager NR Cooling: “Ik ken Hoogerwerf uit eerdere projecten en ik weet wat ze kunnen: hun kracht zit in de ontwerpen. Dit pand was donker en hokkerig en ik wilde een ontwerp laten maken dat de identiteit van ons bedrijf goed op de kaart zette richting klanten. Daarnaast wilde ik mijn mensen een goede, gezonde werkplek bieden. Licht, ruimte, openheid, vitaliteit in de vorm van een goed ventilatiesysteem en ergonomische zit-sta bureaus zijn daar een onderdeel van.”

“De uitdaging zat in de tijdsdruk en een budget dat deels was gereserveerd voor het koelsysteem en up-to-date databekabeling. Daarvoor moest ik vanwege budget concessies doen en de inrichting en meubilair hergebruiken. Het creëren van open, lichte ruimtes heeft voorrang gekregen.”

“Ik ben blij met het eindresultaat, mijn mensen werken nu in lichte, open ruimtes en hoeven zich niet opgesloten te voelen. De kleuren uit het logo komen op een mooie warme manier terug in het interieur en overal is het logo van NR op een subtiele manier op ooghoogte verwerkt. Van klanten krijgen we ook veel complimenten terug; we laten zien dat NR Cooling een serieuze moderne partner is.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG