fbpx
Bureau's met schermen om de akoestiek te verbeteren, kantoorinrichting door Hoogerwerf

Akoestiek op kantoor

“De akoestiek, dat komt later wel”, dacht Theo Kras van Craeghs Consultancy tijdens de verhuizing naar een nieuw kantoor. Hij wilde eerst nog kijken of het probleem van galm in zijn pand kon worden opgelost met meubelen en vloerbekleding. Daar moest hij al snel op terugkomen. En dus wist hij voor een tweede keer de hulp van Hoogerwerf in te schakelen.

Akoestiek

Consultancybureau Craeghs is een MKB bedrijf gevestigd in het centrum van Rotterdam. Bij de verhuizing naar dit monumentale pand aan de Kipstraat werd Hoogerwerf ingeschakeld. Linda Goedhard, projectmanager bij Hoogerwerf, vertelt dat haar meteen iets opviel aan het pand. Dit pand zit op een supergave locatie, maar ik zei wel meteen dat er iets aan de akoestiek gedaan moest worden. Theo besloot voor vloerbedekking te gaan en het nog even aan te kijken. De dag van de verhuizing werd ik direct weer gebeld door Theo: “je had gelijk, wanneer kunnen we een meting regelen?” Toen zijn we een volgend traject ingegaan om de akoestiek te verbeteren.”

 

Geluidsmeting

Eenmaal in het pand had Theo snel door dat een geluidsmeting nodig was om de akoestiek aan te pakken. “Elke dag dat je in de herrie zit, is een dag teveel,” zegt hij daarover. Voor de meting werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld, dat verschillende tests uitvoert in het pand. Uit de geluidsmeting bleek dat er inderdaad teveel galm in de ruimte aanwezig was. De juiste oplossing hiervoor was het toevoegen van voldoende akoestisch materiaal. Dit materiaal absorbeert het geluid, dat daarvoor via de harde muren en het plafond door het hele pand te horen was. “We hebben bijna honderd panelen geplaatst. Om de zestig centimeter zat een balk met een paneel ertussen. Verder zijn nog enkele wandpanelen met akoestisch materiaal geplaatst,” vertelt Linda daarover.

Open kantoor

De akoestiek was extra belangrijk omdat de wens van Craeghs bij de inrichting volgens Linda een open kantoor was. “Ze wilden met z’n allen bij elkaar zitten op één kantoorvloer. Toen hebben we een 3D-ontwerp gemaakt. In overleg hebben we toch besloten ook een afgesloten ruimte met een glazen wand en deur in te passen.” Door de verbeterde akoestiek is ongestoord werken nu ook beter mogelijk op de rest van de kantoorvloer. Tot grote tevredenheid van Craeghs Consultancy. Theo Kras: “We zijn heel blij met hoe het er nu uitziet en hoe we nu kunnen werken in deze ruimte.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG