fbpx

Projectinrichting van een vergaderruimte

Leestijd: 2 minuten

Dynamische Goal!-kamer stimuleert creativiteit en interactie

Mariëlle Alsemgeest, Rijk Zwaan: “Hoewel de Goal!-aanpak de hoofdmoot is, is het altijd de insteek geweest dat de kamers tevens gebruikt konden worden voor ‘reguliere’ zaken, om ze optimaal te benutten. De kamer heeft onze verwachtingen overtroffen.”

Vergaderkamer reflecteert werkmethodiek

Klantvraag

Hoe houden we de Goal!-aanpak zichtbaar in de organisatie en stimuleren we medewerkers ermee aan de slag te te blijven of te gaan?

Mariëlle Alsemgeest, communicatiespecialist: “Rijk Zwaan heeft de afgelopen vier jaar haar Goal!-aanpak ontwikkeld, een methode voor een effectieve projectmatige aanpak die op de meest uiteenlopende projecten toepasbaar is. Eind 2021 hebben we het implementatietraject afgerond; we zochten een manier om Goal! zichtbaar te houden en collega’s te stimuleren hiermee aan de slag te blijven of nog te gaan. Tegelijkertijd was er vanuit collega’s de wens voor meer inspirerende vergaderruimtes. In dit geval was één plus één twee en is de Goal!-kamer geboren.”

projectinrichting bij rijk zwaan

Wensen opdrachtgever

 • Kamer moet Goal!-aanpak reflecteren
 • Het faciliteren van projectactiviteiten
 • Een veilige en inspirerende setting creëren
 • Een inspirerende omgeving bieden
 • Het stimuleren van de dialoog
 • Mogelijkheid voor creatieve ontplooiing

Linda Goedhard, projectmanager Hoogerwerf: “De Goal!-kamer moest een dynamische plek worden waar mensen kunnen samenwerken. Mensen moesten er blij van worden en energie van krijgen, maar de ruimte moest ook praktische tools bieden om aan een project te werken. Daarom zijn er allerlei spullen te vinden die de workflow stimuleren, zoals een zandloper, brainstormkaarten en een vergadertafel die omhoog en omlaag kan, maar ook meteen een whiteboard, magneetbord én roomdivider is.”

Kaders voor het project

 • Twee vergelijkbare Goal!-kamers in De Lier en Fijnaart
 • Plek creëren voor minimaal 6 (De Lier) tot 8 (Fijnaart) medewerkers
 • Binnen de muren opereren van aangewezen vergaderruimtes
 • Binnen het geraamde budget blijven
 • Oplevering begin 2022 ter ondersteuning einde implementatie methodiek

Linda: “We moesten twee vergelijkbare Goal!-kamers realiseren op verschillende locaties en dat is gelukt. Omdat de Goal!-aanpak veel kleur bevat hebben we beide kamers verdeeld in een warme en koude kant. De warme kant bestaat uit een informele zithoek en rood-cognac-oranje tinten. In de koude kant, het groen-blauw-paarse werkdeel, vind je die geweldige multifunctionele vergadertafel met genoeg ruimte voor zes personen in De Lier en acht personen in Fijnaart. Zo is er ruimte voor brainstorms en overleg, maar ook voor een goed gesprek.”

Stijl van de kantoorinrichting

Licht, ruimte, kleurrijk, praktisch, flexibel

Mariëlle: “De vijf Goal!-kleuren vind je terug, zonder dat het een circus wordt. Het blijft rustig, maar inspireert meer dan een standaard vergaderkamer. Het zorgt dat je anders een meeting instapt, meer ontspannen. De praktische snufjes helpen enorm: vooral de mogelijkheid om de vergadertafel om te toveren tot extra whiteboard wordt gewaardeerd.”

Reactie van de opdrachtgever

Mariëlle: “We waren meteen enthousiast over de ontwerpen van Hoogerwerf. Ze hebben onze wensen goed vertaald en iets extra’s toegevoegd, dingen die we zelf vooraf niet hadden kunnen verzinnen. Er is zoveel wat je als opdrachtgever niet weet. Bijvoorbeeld, heel simpel, hoe stoelen op wieltjes dynamiek en energie toevoegen aan een kamer!”

“De reacties zijn verbluffend: mensen zitten er graag en op onze locatie in Fijnaart is de Goal!-kamer continu volgeboekt. Eén collega vroeg zelfs of niet elke vergaderkamer omgevormd kan worden tot Goal!-kamer, haha.”

“We gebruiken de kamers voor projectoverleggen en –activiteiten, zoals kick-offs, brainstorms en evaluaties. Hoewel de Goal!-aanpak de hoofdmoot is, is het altijd de insteek geweest dat de kamers tevens gebruikt konden worden voor ‘reguliere’ zaken, om ze optimaal te benutten. Zo vinden nu ook vergaderingen en lastigere gesprekken plaats in deze sfeervolle, veilige omgeving. En in De Lier luncht een groepje internationale collega’s eens per week samen om de Nederlandse taal te oefenen. De kamer heeft onze verwachtingen overtroffen.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG