fbpx

Verhuismanagement & creatieve interieurinrichting

Leestijd: 2 minuten

Hulp uit de onverwachte (ronde) hoek

Irma van der Weijden, Embassy Freight: “Ik belde Hoogerwerf om te vragen of ze onze bestaande meubels opnieuw konden aanleveren, maar vond in hen het bedrijf dat onze verbouwing en verhuizing begeleidde.”

Méér dan kantoormeubels leveren

Klantvraag: kunnen jullie ons onze verbouwing uit handen nemen?

Operationeel manager Irma van der Weijden: “Ik belde Peter Hoogerwerf met de vraag of hij dezelfde meubels kon leveren, die we al hadden. Embassy Freight groeide uit haar jasje en ik moest de verhuizing begeleiden. We praatten over de verbouwing van ons nieuwe pand, waar twintig jaar niets aan gedaan was. Peter gaf aan dat Hoogerwerf ook verbouwingen en contacten met aannemers begeleidt. Dat kwam als een geschenk uit de hemel.”

Wensen voor de kantoorinrichting

  • Een frisse, nieuwe omgeving
  • Hergebruik van meubelen
  • Ruimte voor groei
  • Een fijne gezamenlijke lunchplek

Projectmanager Hoogerwerf Remco Pruijsers: “Het nieuwe pand zag er degelijk uit, maar moest drastisch gemoderniseerd worden. Er moest méér gebeuren dan een paar nieuwe meubels leveren; datakabels trekken, elektriciteit aanpassen, muren verplaatsen. Wat met name een uitdaging was? De ronde vorm van het pand. Dat is mooi maar onpraktisch. Rond lijkt groot, maar als je het gaat inrichten, verlies je veel ruimte.

Kaders voor het projectmanagement

  • Ruimte voor de huidige en toekomstige werknemers
  • Deadline: 1 april 2022
  • Financiële ruimte voor verbouwing, minder voor styling

Remco: “De uitdaging was om de ronde ruimte zo in te delen dat het gewenste aantal werkplekken gerealiseerd werd en dat er ruimte is voor groei. Door op tweederde van het oppervlakte een rechte, glazen wand te plaatsen, creëer je de mogelijkheid om effectiever met de ruimte om te gaan.”

Irma: “Met de glazen wand hebben ze ons echt verrast. Het pand heeft een fijn, open karakter gekregen en de bureaus zijn op een functionele manier geplaatst.”

Stijl van de kantoorinrichting

Fris, modern, licht

Irma: “Voor we hier introkken, was alles groot, zwaar en veel. Rode vloerbedekking, gouden knoppen, blauwe deuren: het moest opgefrist worden. De lichthouten vloeren en bureaus, in combinatie met diverse grijstinten is ontstaan uit de gesprekken. Het maakt het rustig. De eyecatchers zijn de visuals die je overal op de muren terugvindt.”

Reactie van de opdrachtgever

Irma: “We kenden Hoogerwerf van onze verhuizing in 2017: toentertijd deden ze de styling en leverden zij de nieuwe meubels. Ook nu zijn we weer blij met het eindresultaat. Iedereen, klant en werknemer, reageert enthousiast op de nieuwe, frisse werkplek. Het nieuwe datasysteem is snel, de pantry’s worden goed gebruikt, de keuken is méér dan een keuken, het is een fijne, gezamenlijke ontmoetingsplek geworden.”

“Het projectmanagement door Hoogerwerf qua verbouwing en verhuizing was nieuw voor ons. Hoogerwerf heeft ons daarin zeker ontzorgd. Zeker gezien de tijdsgeest, waarin producten schaars zijn en transporten makkelijk vertraging oplopen. Het belangrijkste is dan om in contact te blijven en oplossingen te zoeken; en dat gebeurt.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG