fbpx

Akoestiek

Verbeter productiviteit met akoestische oplossingen.

Akoestiek is een onmisbaar element in de wereld van projectinrichting, vooral als het gaat om kantooromgevingen. Het creëren van een aangename akoestische atmosfeer in een ruimte heeft aantoonbare voordelen, waaronder verbeterde concentratie, verhoogde productiviteit en een algehele gevoel van rust. Als je wilt weten hoe je de akoestiek in jouw kantoor kunt verbeteren, lees dan verder!

Contact

Van geluidsoverlast naar harmonie

Slechte akoestiek op kantoor is voor iedereen merkbaar. Of het nu die ene collega is wiens stem net iets te duidelijk doorkomt, de irritante zoem van de ventilator, of hinderlijke omgevingsgeluiden van buitenaf – geluidsoverlast kan leiden tot een verminderde concentratie en efficiëntie op de werkvloer.

Maar wat kun je eraan doen?

Onze aanpak voor effectieve akoestische oplossingen

Elke kantoorruimte is uniek, en daarom bieden wij altijd op maat gemaakt advies! Met behulp van akoestiekmetingen en inspecties identificeren we de specifieke pijnpunten in jouw ruimte en bepalen we welke akoestische oplossingen het meest geschikt zijn.

Onze oplossingen zijn onder anderen gericht op het verminderen van galm, het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid en het isoleren van geluid. Denk hierbij aan geluidsdempende muren en esthetisch aantrekkelijke plafondpanelen die geluid absorberen. We bieden praktische en effectieve geluidsdemping voor kantoren, zodat jouw werkomgeving een oase van rust wordt.

Wil jij advies voor jouw werkomgeving? Neem contact op voor een advies gesprek.

Ja ik wil advies

Welk materiaal absorbeert geluid het best?

Veel kantoorruimtes zijn ingericht met harde materialen zoals beton en glas, maar deze oppervlakken zijn ideale reflectoren voor geluidsgolven. Hierdoor blijft geluid in de ruimte hangen en ontstaat er vaak een hinderlijke galm, wat de productiviteit kan belemmeren. Dit is precies wat je wilt vermijden.

Luba ging jou voor

Voor Luba hebben we een akoestiekmeting uitgevoerd. In hun kantooromgeving, met zes medewerkers en een open ruimte voorzien van een PVC-vloer en glad gestuct plafond, ondervonden zij aanzienlijke geluidsoverlast. Met behulp van een akoestiekmeting hebben we vastgesteld dat de nagalmtijd van geluid in de ruimte maar liefst 1,04 seconde bedroeg, wat aanzienlijk hoger is dan de ideale nagalmtijd voor een kantoor, namelijk 0,4 tot 0,6 seconden.

Door akoestische plafondpanelen toe te voegen aan de ruimte, hebben we de nagalmtijd weten te verlagen naar een veel comfortabelere 0,5 seconde. Hierdoor kunnen de medewerkers weer met volle concentratie en productiviteit werken in het gehele kantoor.

Geniet van de voordelen

Wil je ook genieten van de voordelen van verbeterde akoestiek in jouw kantoor? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw kantooromgeving optimaal presteert met geluidsdemping en akoestische oplossingen op maat.

Wil jij advies voor een rustiger en productiever kantoor?

Ja ik wil advies!

DIRECTEUR

Peter Hoogerwerf

Linda, kantoorinrichter bij Hoogerwerf

INTERIEUR PROJECTEN

Linda Goedhard

INTERIEUR PROJECTEN

Manja Buitink

INTERIEUR PROJECTEN

Peet van Zanten

INTERIEUR PROJECTEN

Remco Pruijsers

BEL MIJ TERUG