fbpx
Duurzame kantoorinrichting

Duurzame projectinrichting

De duurzame werkplek

75% van de ondernemers vindt een duurzame werkplek of duurzame kantoorinrichting van groot belang. Bij Hoogerwerf zijn we er van overtuigd dat een werkplek die duurzaam is, meer is dan een werkplek die goed is voor het milieu. Maar wat houdt dat in, een duurzame kantoorinrichting?

1. Flexibele kantoorinrichting

Duurzaam is niet alleen groen, duurzaam is ook “bruikbaar voor de langere duur” Daarom maken we bij Hoogerwerf duurzame ontwerpen voor kantoorinrichtingen. De wereld om ons heen verandert razendsnel en door de huidige crisis gaat dit nog vele malen sneller. Hierdoor verandert de rol van het kantoor. Daarom ontwerpen we flexibele projectinrichtingen waarmee je kunt inspringen op de ontwikkelingen die op ons af komen. 

Een voorbeeld:

In onze eigen vergaderruimte hebben we een SE:LAB gemaakt. Een SE:LAB is een omgeving die je aanpast aan de sessie in de ruimte. Van creative lab naar vergaderruimte en van brainstormlocatie naar presentatie setting. Omdat alle meubels op wielen staan, pas je zonder moeite de ruimte aan naar de indeling waar behoefte aan is. 

We delen ons SE:LAB maar al te graag met jou. Dus, wil jij een keertje komen brainstormen, vergaderen of overleggen in het lab? Reserveer dan de ruimte SOHO via flexwerkenvlaardingen.nl

 

Duuzame werkplek

2. De duurzame werkplek

De volgende stap van een duurzame projectinrichting, is de werkplek zelf. De werkplek waar de medewerkers zitten en de laptop staat. Met duurzame producten en materialen maak jij van “een werkplek” een duurzame werkplek.

Het gebruiken van duurzame producten is voor ons bij Hoogerwerf niets bijzonders. Het zit in onze DNA om een bewuste keuze te maken. Zo voldoen al onze leveranciers aan de hoogste milieu-eisen. Bij het inrichten van een werkplek gaat onze voorkeur uit naar producten met een duurzaam productieproces, die gemaakt zijn van duurzame materialen en geproduceerd zijn in goede arbeidsomstandigheden. 

Wat we wel heel bijzonder vinden, is het feit dat we steeds meer circulaire meubels gebruiken bij de inrichting van de werkplek. Circulair houdt in dat je de grondstoffen volledig hergebruikt worden, zonder ze te downgraden.

3. Een duurzame relatie met personeel

Last, but not the least: een duurzame relatie met je personeel. We komen uit een tijd van schaarste, waarin het moeilijk is om personeel te vinden en te binden aan jouw bedrijf. De werkplek speelt daar een cruciale rol in. Het kan de keuze bepalen voor de werknemer. Een duurzame werkplek voor het personeel is een werkplek die er voor zorgt dat jouw personeel gelukkig is en blijft. Zo is het mogelijk om een duurzame relatie met jouw medewerkers op te bouwen. 

Een voorbeeld:

Sedus, een van de favoriete leveranciers van Hoogerwerf, steekt het werkgeluk op een duurzame manier in. Voor hen is voeding de sleutel tot een duurzame relatie met personeel. Zo ligt er een biologische groentetuin aan in het kantoor. Met de groente uit deze tuin koken de koks van het bedrijfsrestaurant dagelijks verse maaltijden voor het personeel. 

Kortom, een duurzame werkomgeving  is meer dan een meubel gemaakt van milieuvriendelijk materiaal maar dit kan wel de basis zijn van een duurzaam kantoor. Daarnaast is een duurzame werkplek een werkplek waar jouw medewerkers gelukkig zijn, worden en blijven. Het is een werkplek die altijd werkt, ongeacht de ontwikkelingen in de wereld.

 

Jouw kantoor verduurzamen?

Neem contact op met Peter

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG