fbpx

Hoe richt een kantoorinrichter zijn kantoor in?

Hoe richt een kantoorinrichter zijn kantoor in?

Van scheidingswand tot kantoorplant. Bij Hoogerwerf hebben we jarenlange ervaring met kantoorinrichting. Het juiste gevoel geven aan jouw kantoor; dat is onze uitdaging. Maar hoe ziet het kantoor van een kantoorinrichter zelf er eigenlijk uit?  

Openbare ruimtes

Safety first. Zeker in deze tijd. Bij ons werkt een deel van het team thuis en een deel op kantoor. Alles is volledig ingericht met de inachtneming van de anderhalve meter maatregelen. Door het hele pand worden medewerkers en bezoekers gewezen op de maatregelen om veilig te kunnen werken. Met pijlen op de vloer geven we bijvoorbeeld aan wat de looprichting is. Zo voorkomen we dat collega’s tegen elkaar op botsen en de anderhalve meter uit het oog verliezen. 

Om ook aan de lunch- of vergadertafel anderhalve meter afstand te houden, halen we stoelen weg of, in geval van een bankje, geven we met stickers aan waar onze collega’s wel en niet kunnen gaan zitten. Duidelijk, toch?

Café Jan

De meest creatieve ideeën ontstaan bij het koffieapparaat! Ontspanning is dus belangrijk. In Café Jan komen we samen om, net als Kirsten en Peter, even een bakkie te doen, te lunchen of om op vrijdag het weekend in te luiden. Er is zelfs een biljarttafel aanwezig. 

Waar we op de werkvloer kiezen voor wat witter licht, is hier de verlichting wat zachter en warmer. Wit licht zorgt voor meer vitamine D en meer energie, daardoor ben je tijdens je werk alerter en betere geconcentreerd. Maar licht is ook een sfeerbepaler. Daarom kiezen we in deze ruimte voor een lagere kleurtemperatuur en voor meer warmte en gezelligheid. 

De werkplekken

De kantoortuin is verleden tijd. Wij hebben op ons kantoor geen grote, open ruimtes, maar juist afscheidingen en kleine kantoortjes. Hier trekt Moniek zich even terug om zich goed op haar werk te kunnen concentreren. 

Er wordt in deze ruimtes optimaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht, maar ook in de winter is er uiteraard voldoende licht aanwezig. De lampen zijn verdeeld over de gehele ruimte, zodat we ook in de donkere maanden een gelijke lichtverdeling hebben. 

Met de akoestische panelen aan het plafond voorkomen we dat je last hebt van een bellende collega aan de andere kant van de ruimte, maar tegelijkertijd wel de persoon tegenover je wel goed kunt verstaan.

Flexwerkplekken voor ondernemers

Op de bovenste verdieping hebben we flexwerkplekken ingericht die plaats bieden aan kleine ondernemers, mensen die graag wat dichter bij huis willen werken of mensen die na al het thuiswerken even in een andere, eveneens veilige, inspirerende kantooromgeving willen werken. 

Voor zowel grote als kleine gezelschappen zijn er vergaderzalen aanwezig. 

Door veel gebruik te maken van glazen wanden, weten we het zonlicht van buiten optimaal te benutten. De bureaus zijn in hoogte verstelbaar, dus afwisseling tussen staan en zitten is geen probleem.

Vergaderruimtes

Dankzij deze verrijdbare stoelen met schrijftafeltje zijn we flexibel in de ruimte. Door gebruik te maken van de gekleurde stippen op de vloer kunnen we gemakkelijk switchen tussen opstellingen. Hier staan de stoelen in een kringopstelling, maar wanneer we bijvoorbeeld op de blauwe stippen gaan staan hebben we een klassikale opstelling, gericht op het digitale bord.

Hopelijk heb je zo een beeld gekregen van het kantoor van een kantoorinrichter, maar ons kantoor heeft nog veel meer ruimtes en bijzonderheden! Benieuwd wat we van jouw kantoor kunnen maken? Neem dan contact op met Moniek.

Neem contact op met Moniek

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG