fbpx

Wat is hybride werken? Hoogerwerf legt het uit!

Leestijd: 2 minuten

Wat is Hybride werken? Hoogerwerf legt het uit!

Het afgelopen jaar hebben we collectief een nieuwe manier van werken ontdekt, namelijk: hybride werken. We zijn creatief geweest, moesten snel schakelen en hebben onszelf daarin flink uitgedaagd.

Wat is hybride werken?

Uit onderzoek is gebleken dat een groot percentage van de werknemers het werken op kantoor mist. Het praatje bij de koffiemachine, efficiënte brainstormsessies of even sparren met collega’s worden het meest gemist. Deze onverwachte ontmoetingen leiden namelijk vaak tot nieuwe ideeën. Toch verwacht het merendeel van de werknemers in de toekomst niet 100% op kantoor te gaan werken. De afwisseling tussen een aantal dagen per week thuis en een aantal dagen op kantoor werken, klinkt voor veel werknemers als muziek in de oren. Willen we dit in de toekomst realiseren, dan betekent dat ook een nieuwe vorm van werken. We hebben het dan over ‘hybride werken’. Een veelgenoemde term, heb jij er al van gehoord?

 

Hybride werken kunnen we het best omschrijven als:

 
Een werkstijl waarbij werknemers kunnen kiezen uit verschillende settings, afhankelijk van de aard van hun werkzaamheden, gecombineerd met een werkplekervaring die hen in staat stelt die ruimtes de hele dag door te gebruiken. Het idee is dat werknemers productiever zijn als ze de juiste ruimtes hebben voor de taken die ze moeten volbrengen.
Bron: Bakker & Elkhuizen

 

Echt hybride werken gaat naar onze mening echter verder dan deels op kantoor en deels thuis werken. Het gaat er in feite om dat je als medewerker, team of organisatie zelfstandig kunt beslissen waar en met welke middelen je je werkzaamheden het best kunt uitvoeren.

De voordelen van hybride werken

Het hybride werken biedt mooie kansen voor zowel werkgever als werknemer. Praktisch gezien onderscheiden wij in totaal  vijf verschillende typen hybride werkplekken, die we in een volgende blog uitgebreid beschrijven. Welke vorm(en) jij ook kiest voor jouw bedrijf, er zijn een aantal mooie voordelen aan verbonden. 

 

Benieuwd hoe je hybride werken binnen jouw bedrijf integreert? Wij hebben er een blog over geschreven, je leest hem hier! 

Hoe je hybride werken integreert binnen jouw bedrijf

Meer weten over Hybride werken? Neem contact op met Peter

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG