fbpx

Jouw kantoor na corona: houd met deze drie fases rekening

Jouw kantoor na corona: houd met deze drie fases rekening

Meer thuiswerken? Of iedereen weer terug naar kantoor? De coronacrisis heeft gezorgd voor een andere kijk op werken. Je krijgt als ondernemer dan ook te maken met andere vraagstukken en uitdagingen.

Meer thuiswerken? Of iedereen weer terug naar kantoor? De coronacrisis heeft gezorgd voor een andere kijk op werken. Je krijgt als ondernemer dan ook te maken met andere vraagstukken en uitdagingen. Volgens Peter Hoogerwerf, directeur van Hoogerwerf, kunnen we de komende tijd drie fases verwachten.

Fase 1: Noodmaatregelen

“De afgelopen maanden zijn bij veel bedrijven noodmaatregelen getroffen. Waar mogelijk werkt iedereen thuis. Voor wie wel naar kantoor gaat, is desinfecterende gel aanwezig, zijn schotten geplaatst en looproutes uitgestippeld. Kortom, alle maatregelen die nodig zijn om te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Met minder drukte op kantoor is dat vaak makkelijker te realiseren.”

Fase 2: Terugkeer naar kantoor

“De maatregelen vanuit de overheid zijn wat versoepeld en dat betekent ook dat de komende fase steeds meer medewerkers de weg naar kantoor weer wat vaker maken. Daar moet het kantoor op worden ingericht. De situatie moet veilig zijn en dat vraagt om enkele veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan de werkplekopstellingen. Hoe behoud je daar met meerdere mensen anderhalve meter? Ga na wat er op kantoor staat, wat echt essentieel is en wat er de komende tijd weg kan. Voor een slimme indeling van je kantoorruimte bieden we graag een oplossing op maat.”

Fase 3: Kantoor van de toekomst

“In de toekomst komen er andere typen werkplekken. Ruimtes worden anders ingericht en krijgen een doelgerichte bestemming. Denk bijvoorbeeld aan twee verschillende vergaderruimtes. Een brainstormruimte en een relaxruimte. Maar ook ruimtes die bewust zijn ingericht om te socializen. Kantoortuinen kun je wat meer indelen in blokken per team, of je maakt afspraken welk team op welke dag aanwezig is op kantoor. Ik denk ook dat er meer thuis gewerkt gaat worden. Dat hebben sommige organisatie nu echt ontdekt als mogelijkheid. De rol van kantoor verandert daardoor. Vergaderingen worden ook efficiënter ingericht via video. Je merkt dat iedereen dan ineens veel strakker op tijd is.”

 

Hulp nodig bij het inrichten van je kantoor?

Ik wil hulp van Hoogerwerf

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG