fbpx

CAPRI

Introductie

Christa en Piet vroegen ons om een ruim, huiselijk en efficiënt kantoor voor hun familiebedrijf CAPRI te creëren. CAPRI is gespecialiseerd in de internationale verkoop van zwaar materiaal voor transport, bouw en grondwerken over de hele wereld. 

Deze case is voor ons bijzonder: we krijgen de ruimte om een omgeving te creëren waarin Piet en Christa zich thuis voelen en tegelijkertijd kunnen werken in een rustgevende werkruimte. Onze inrichting gaat verder dan alleen sfeer en functionaliteit.

Een huiselijk interieur

Het kantoor van CAPRI is gevestigd in een grote boerderij. Een top locatie, kun je wel zeggen. De historische boerderij is deels ook het woonhuis van Piet. 

Daarom was het belangrijk dat niet alleen Piet, maar het hele team zich thuis voelt op kantoor. Het warme familiegevoel mocht dan ook terugkomen in een huiselijk interieur.

 

Ons verhaal gaat verder onder de afbeeldingen.

Hoe pakken we dit aan?

“We hadden nauw contact met Christa en Piet, waardoor we een duidelijk beeld van hun wensen konden schetsen.” Christa zat vol ideeën en met haar oog voor detail was zij een grote inspiratiebron tijdens het ontwerp- en uitvoerende proces.  

Terug naar onze aanpak. De drie componenten thuisomgeving, werkomgeving en vrijetijds omgeving vormen samen met de wensen van de klant de basis van het ontwerp. Hierna kiezen we de juiste materialen om de omgeving die we voor ogen hebben te creëren. 

Het kantoor van CAPRI bestond in eerste instantie uit twee afgesloten ruimtes die bereikbaar waren vanuit een gang. Dit kon ruimtelijker, vonden wij. We begonnen met het creëren van de eerste omgeving: de thuisomgeving.

Van kantoor naar woonkamer

Zoals eerder benoemd is het kantoor van CAPRI gevestigd aan het woonhuis van Christa en Piet. Een éxtra woonkamer in het kantoor kon daarom natuurlijk niet ontbreken, zodat ook het zoontje van Christa regelmatig binnen kan rennen. De warme, huiselijke sfeer hebben we doorgetrokken naar de rest van het kantoor. We hebben gekozen voor een basis van een stoer bakstenen fotobehang in combinatie met eikenhout en zwarte onderstellen.

Om extra ruimte en verbondenheid tussen afgesloten ruimtes te creëren, hebben we de muur vervangen door een glazen pui met zwarte openslaande deuren. Zo hebben we een fijne open ruimte gerealiseerd. 

Samen met Christa hebben we een ‘finishing touch’ aan de woonkamer gegeven. De bruine chesterfield bank is een échte eyecatcher in de ruimte. Verder maken de passende accessoires, sfeervolle kuipjes, verlichting en het prachtige karpet de ruimte helemaal compleet.

De werkomgeving

Via de openslaande deuren betreed je de werkruimte. Eén van de wensen van Christa en Piet was het hebben van een flexibel kantoor met twee vaste werkplekken voor henzelf en twee flexwerkplekken. Om het knusse en de saamhorigheid ook binnen de werkomgeving te realiseren, hebben we één groot werkplek-eiland in het midden van de ruimte geplaatst. De werkplekken staan haaks op het raam, zodat de juiste lichtinval gegarandeerd is. Om rust te creëren bestaat ook het bureau uit zwarte onderstellen in combinatie met een licht eiken blad.

Naast rust is ook de werkhouding een belangrijke factor voor het samenstellen van een optimale werkomgeving. Daarom kozen we voor de volledig instelbare en ergonomisch verantwoorde bureaustoelen van Sedus. Deze stoelen zorgen voor de juiste ondersteuning. Zittend kantoorwerk is tenslotte topsport voor je lichaam. 

Ook met de akoestiek hebben we rekening gehouden. Het oog wil wat, maar het oor wil ook wat. Dat wordt vaak vergeten. Doordat het kantoor een kleine ruimte is, is het belangrijk dat eventuele galm beperkt wordt. Dit is gerealiseerd door gebruik te maken van goede plafondtegels en zachte betonlook tapijttegels. De stijl van de vloer sluit in combinatie met de strakke witte wanden en stoere bakstenen op het fotobehang perfect aan bij de industriële, warme sfeer die we voor ogen hadden.

12
werkdagen
2528
bakstenen
4
werkplekken

Koffie is ook belangrijk.

Last but nog least: de vrijetijds omgeving. Even relaxen met een bakkie in de koffiebar. Het kantoor bevatte al een ophoging: half rond met een groot bureau. Deze ruimte kon groter. Om meer ruimte te creëren hebben we het bureau verwijderd. Verder hebben we de ronding vervangen voor rechte traptreden. Ook voor de keuze van deze treden zijn we dicht bij de huiselijke en warme sfeer gebleven: de treden zijn van massief eikenhout waardoor ze perfect bij de licht eiken Melamine bureaus passen. Verder komt het stoere baksteen fotobehang uit de woonkamer en het zwarte onderstel in combinatie met bruin ook weer terug in het interieur van de koffiebar.

Ondersteboven.

Al snel na de oplevering belde Christa ons dat er iets mis was gegaan met de wereldkaart. Australië hing namelijk ondersteboven. Tsja schilders, we kunnen het jullie niet kwalijk nemen. Want zeg nou zelf: van dit interieur kun je toch alleen maar ondersteboven raken? Natuurlijk zijn de schilders met piepende banden weer teruggereden en hebben ze de wereldkaart weer kloppend gemaakt. Eind goed, al goed!

Het was heel leuk om een keer niet een standaard kantoor in te richten, maar meer te werken met een huiselijke, informele sfeer. Hierdoor konden we andere meubelen inzetten dan we normaal doen. Het was gewoon bijna alsof we een woning inrichtten. We hebben echt een sfeer neergezet.

Jelena Hilgers

Hoogerwerf

Wij wilden een nieuw kantoor dat niet te zakelijk aanvoelde. Door onze ideeën samen te voegen en de super goede inzichten van Hoogerwerf werken wij dagelijks in een kantoor dat voelt alsof we thuis zijn.

Piet en Christa

CAPRI

Andere projecten

BEL MIJ TERUG