fbpx

Turn-key verbouwing van een bestaand pand

Leestijd: 2 minuten

Het ontwerp én de uitvoering; Hoogerwerf verzorgt graag de kantoorinrichting van A tot Z. Ook wanneer het om een pand in het buitenland gaat, waarbij de omstandigheden net wat anders zijn. Gelukkig kan Hoogerwerf terugvallen op goede partners. “Samen hebben we met onze partners een aantal dagen in een hotel gezeten. Het was een supergaaf project!”

Bekende partner

De Robert Walters Groep is wereldwijd specialist op gebied van werving en selectie. Dat doen zij binnen twee bedrijfstakken: Robert Walters en Walters People. Waar Robert Walters zich focust op de topfuncties in bijvoorbeeld belasting, recht, ICT of financiën, richt Walters People zich meer op starters binnen deze vakgebieden. Hoogerwerf is al vanaf de allereerste vestiging in Nederland betrokken bij de kantoorinrichting. Inmiddels is een herkenbare stijl ontwikkeld die ook is uitgerold over het hoofdkantoor in Brussel. 

Linda Goedhard, projectmanager bij Hoogerwerf, vertelt waarom Robert Walters ook voor hun kantoor in Brussel hulp van Hoogerwerf inschakelde: “We doen al vijftien jaar de inrichting voor Robert Walters. Dat begon in Amsterdam, en is later uitgebreid met een kantoor in Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Het kantoor in Amsterdam is uitgeroepen tot ‘Signature Office of the World’, wat wil zeggen dat deze stijl leidend is voor de inrichting van alle kantoren wereldwijd. Daardoor zijn we ook voor de inrichting in Brussel gevraagd.”

Strengere eisen

Omdat het dit keer ging om een pand in België, was het ietwat anders. “In België zijn de regels strenger,” vertelt Linda. “We moesten bijvoorbeeld veel meer rekening houden met de brandveiligheid van de plafondtegels. We hebben gelukkig een paar goede partners die ons daarmee hebben geholpen. Samen hebben we een paar dagen intern gezeten en in een hotel overnacht. Het was een supergaaf project!”

Opvallende vergaderruimtes

Linda: “Er is een bepaalde weg ingeslagen in Amsterdam en dat volgen we voor de andere panden. Toch willen we altijd wat creatiefs doen. Bij Robert Walters wordt veel in teams gewerkt en dat is soms flink aanpoten. De vergaderruimtes proberen we dan net wat leuker te maken met kleuren of een opvallende print op de muren.” 

In het pand van Robert Walters bevinden zich tachtig werkplekken en twaalf vergaderruimtes. Dat maakt het een groot project, waarin een strak design wordt afgewisseld met een aantal aansprekende kleuren en muurprints. Zo heeft bijna iedere vergaderruimte en eigen thema. Wat verder opvalt is de enorme witte balie bij binnenkomst. Linda: “De balie is gemaakt van HI-MACS, dat is een door-en-door gekleurd materiaal dat tegelijkertijd vormbaar en sterk is. De balie bestaat daardoor uit één stuk zonder naden. 

Andere projecten

BEL MIJ TERUG