fbpx

Turn-Key verbouwing van een bestaand kantoor

Introductie

Esri is marktleider in geografische informatiesystemen (GIS) en vormt een wereldwijd netwerk met ruim 1 miljoen succesvolle gebruikers. Samen met partners bieden ze een totaaloplossing gebaseerd op innovatieve, stabiele en op open standaarden gebaseerde ArcGIS-technologie. In Nederland werken zo’n 175 Esri-medewerkers. 

We hebben de stoute schoenen aangetrokken!

Esri is bij ons terecht gekomen dankzij een van onze klanten die toevallig in hetzelfde pand als Esri gevestigd is. We kregen in eerste instantie de vraag om dertig bureaus aan te bieden voor een nieuw flex-concept, maar we zouden Hoogerwerf niet zijn als we niet óok wilden bijdragen aan het creëren van een nieuwe flex omgeving. Bij de presentatie hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een plan voor een bijna volledig vernieuwd kantoor gepresenteerd!

 

Ons verhaal gaat verder onder de afbeeldingen.

Hier zijn we trots op!

Het plan voor een vernieuwd kantoor viel in de smaak! De verbouwing was een leuke uitdaging; veel meubelen en materialen moesten hergebruikt worden. Dat zorgde voor veel creatieve oplossingen! Ook zijn we trots dat we een verbouwing in het Groothandelsgebouw hebben mogen doen; een bekend monumentaal pand in Rotterdam met een mooie, historische uitstraling.

 

Het concept

De bestaande inrichting kenmerkte zich door gesloten kantoren en een brede gang. Door de indeling te veranderen hebben we een open flexzone gekoppeld aan een ontmoetingsruimte in de gangzone. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor zowel geconcentreerd werken als ontmoeten en overleggen in een ruimte die open en overzichtelijk is. De toegepaste zit-/sta werkplekken zijn niet alleen ideaal geschikt voor het flexibel gebruik van een kantoor, maar voldoen óok nog eens aan de laatste ergonomische eisen. 

Een nieuwe bestemming

Een groot deel van het plan bestond uit het hergebruiken van materialen. Zo hebben we de wanden opnieuw kunnen gebruiken en zijn de statafels in de middenzone behouden om een ontmoetingsplek te creëren. Hier kunnen mensen bellen of even met elkaar bijkletsen. 

De pantry is een kwartslag gedraaid richting de ingang en voorzien van een barelement en een zitje. Hierdoor ontstaat er ontvangsthoek waardoor niemand meer zomaar doorloopt, maar blijft hangen bij binnenkomst. Dat bevordert de sfeer en samenwerking op kantoor natuurlijk enorm! 

We hebben met bestaande materialen een totaal nieuw beeld weten te creëren. Door kleurgebruik en kleine toevoegingen als plantenbakken, verlichting, aankleding en 

huiselijke elementen hebben we het kantoor tot een fijne, vernieuwde plek weten om te toveren. 

11
partijen
4
moswanden
16
lockers

Vroege vogels en nachtbrakers!

Flexibiliteit in werktijden kijken we bij Hoogerwerf niet van op! Maar bij Esri hebben we dit wel héél letterlijk genomen. Tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds mochten we namelijk geen herrie maken vanwege overlast voor andere huurders in het Groothandelsgebouw. Timmeren en het leveren van meubels en materialen deden we dan ook buiten deze tijden om; dit zorgde voor soms wel héle vroege- of late uurtjes bij Esri op kantoor. Het verven en inrichten kon gelukkig wel tussen 8 uur s’ochtends en 6 uur s’avonds; hadden onze schilders en stylisten mooi even geluk!

De ideeën van Moniek en Jelena zorgden ervoor dat ons kantoor een hele nieuwe, fijne uitstraling heeft gekregen: iets waarvan we niet wisten dat we dat nodig hadden en wat zeker een grote verbetering is! De samenwerking verliep super: korte lijntjes, snel en flexibel.

Esmer van der Kooij

ESRI Nederland

Door de stoute schoenen aan te trekken hebben we een super tof project binnen gehaald! In plaats van 30 tafels, hebben we een compleet nieuw interieur gecreëerd! De samenwerking met Esri verliep gezellig, soepel en flexibel. Het was echt een leuk, uitdagend project en we kijken uit naar een vervolg.

Moniek Hoogerwerf

Hoogerwerf

Andere projecten

BEL MIJ TERUG