fbpx
  • Ontvangstruimte bij een klant van Hoogerwerf. De volledige kantoorinrichting is te herleiden naar de huisstijl van het bedrijf.

Een kantoor in jouw eigen huisstijl

Leestijd: 4 minuten

Introductie

Acht man personeel op 50 m2, mét ruimte om verder te groeien. Tel daar een compleet nieuwe huisstijl bij op en je hebt het project dat wij voor het Rotterdamse uitzendbureau Concreeto uit mochten voeren. Een echt Hoogerwerf project met een prachtige inrichting en een indrukwekkende etalage als resultaat, die precies datgene doen wat ze zouden moeten doen: flink de aandacht trekken.

Over Concreeto

Concreeto is gespecialiseerd is in de bouw, logistiek, reiniging en techniek. De missie? De juiste mensen vinden voor de juiste banen. Niet alleen de kandidaten, maar ook de bedrijven krijgen een persoonlijke begeleiding bij het laten slagen van de match. Bij Concreeto klopt alles. Nou ja, álles? Alleen het kantoor moest dus nog even onder handen worden genomen. En daar hielpen wij natuurlijk maar al te graag bij!

 

Ons verhaal gaat verder onder de afbeeldingen. 

Een nieuwe etalage als basis

Het belangrijkste element dat we onder handen moesten nemen was de etalage. Als uitzendbureau wil je opvallen bij langslopend publiek en hun interesse wekken.  Maar om de etalage goed aan te kunnen pakken, moesten we het hele kantoor onder handen nemen. De werkplekken werden opgeschoven, de indeling werd veranderd en het kantoor van de directeur werd kleiner gemaakt.

‘Geen woorden, maar banen’

Concreeto is Rotterdams in hart en nieren. Hun slogan ‘Geen woorden, maar banen’ zegt het al. Deze quote mocht opvallen en in het zonnetje worden gezet. In het oude kantoor hing een grote luchtfoto van Rotterdam, die kreeg een plekje in het nieuwe kantoor van directeur. Daarvoor in de plaats hangen nu grote foto’s, die precies laten zien in welke sectoren Concreeto opereert. En dat Rotterdamse? Dat zijn we uiteraard niet vergeten! Als je langs het pand loopt, zie je direct de Rotterdamse skyline op de rugleuning van de Concreeto-blauwe bank staan. ’s Avonds wordt hij ook nog eens mooi verlicht door LED strips.

25% meer werkplekken, maar toch rust

Dagelijks komen bij Concreeto nieuwe kandidaten over de vloer, waar sollicitatiegesprekken mee worden gevoerd. Voor de kandidaat is het natuurlijk wel zo prettig als deze gesprekken een beetje in de rust kunnen worden gevoerd. Voor de medewerkers van Concreeto is het op hun beurt weer fijn als zij rustig hun werk kunnen doen, zonder gestoord te worden door de sollicitatiegesprekken of binnenlopende kandidaten.

Om dit te bewerkstelligen, hebben we de werkplekken iets naar achteren geschoven. De grote lunchtafel dient als afscheiding tussen de entree en de werkplekken. De entree is multifunctioneel: het is een echte blikvanger, maar ook dé ruimte om rustige gesprekken te kunnen voeren met de kandidaten. Opschalen was een grote wens van Concreeto, daarom hebben we er niet alleen voor gezorgd dat er 25% meer werkplekken zijn, maar hebben we er ook voor gezorgd dat er in alle rust twee gesprekken kunnen plaatsvinden!

1
containermuur
300
LED lampjes
78
liter verf

Akoestiek oplossingen

Er zit een aantal aspecten in het kantoor verwerkt die de akoestiek flink ten goede komen. Zo heeft tapijt een geluiddempende werking. Ook hebben we in de grote foto’s aan de muren akoestische panelen verwerkt, dit draagt ook bij aan een verbeterde akoestiek. Het doel: rustiger kunnen werken.

Een stukje uit de haven

Het meest opvallende in het pand is misschien wel de containerwand. Zo uit de haven geplukt en in het kantoor gezet! De container wand is geverfd in de unieke blauwe kleur en laat goed zien wat een belangrijke markt voor Concreeto is. In combinatie met de foto’s krijg je met één blik op het kantoor van Concreeto een goed beeld van de sectoren waarin het bureau opereert.

Hier zijn we trots op

We zijn heel trots op het unieke ontwerp in dit kantoor. Niet alleen de containerwand, maar ook de schuine lijnen in de etalage maken van dit kantoor een echte blikvanger. Tijdens de bouw zagen we al flink wat mensen naar binnen gluren, dus we kunnen we stellen dat we onze missie hier 100% hebben volbracht!

“Voor de opstart, advisering en begeleiding kan ik niet anders dan een 10 geven. Linda heeft me echt verrast met haar creativiteit. De manier waarop Hoogerwerf tot uiting bracht wat ik belangrijk vind is een kunst en een gave. In de uitvoering zijn wat missers gemaakt, maar het eindresultaat laat je dat vergeten. Ik ben er heel trots op. De werkvreugde is hoger en alles is in stijl met onze branding. Het klopt nu helemaal!”

Martin Dekker

Concreeto

“Dit was een enorm uitdagend en leuk project. Bij de uitvoering van een interieurproject hebben we vaak te maken met lege panden. Bij Concreeto waren alle medewerkers gewoon aan het werk, terwijl wij startten met de herinrichting. Het bracht wat uitdagingen met zich mee, maar al met al ben ik heel trots op hoe het is geworden!”

Linda Goedhard

Hoogerwerf

Andere projecten

BEL MIJ TERUG