fbpx
Overview kantoor motexion, ontwikkeld door Hoogerwerf kantoorinrichting

Motexion

“De ruimtes hadden sterk behoefte aan een opknapbeurt”, zegt Rob van Duijnen, eigenaar van Motexion in Vlaardingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van beschermende binnenbekleding voor bedrijfswagens. Voor de ‘binnenbekleding’ van het eigen kantoor werd twee jaar geleden echter Hoogerwerf ingeschakeld, dat de begane grond en de eerste verdieping een nieuwe inrichting gaf.

Kantoorinrichting bij Motexion door Hoogerwerf

 

 

 

 

Opknapbeurt

Het bedrijf Motexion bevindt zich in een oud pand uit 1967, zo vertelt Van Duijnen. “In 2000 hebben we er kantoren in gebouwd, dus we wilden de ruimtes inmiddels weer wat meer uitstraling geven. Daar hadden we al een ontwerp voor laten maken bij een binnenhuisarchitect. Dat zag er heel futuristisch uit en dat wilden we niet helemaal. Jelena Hilgers van Hoogerwerf is toen met dat ontwerp aan de slag gegaan en heeft er een andere draai aan gegeven.” Hoogerwerf kreeg vervolgens een go om samen met een aannemer het project aan te gaan.

Kantoortuin? Of niet? 

Bij het aanpakken van de kantoorruimtes op de eerste verdieping kwam al snel de vraag op tafel of er een open kantoortuin moest komen of er toch gekozen werd voor aparte kantoorruimtes. Van Duijnen: “Daar hebben we nog wel een lange discussie over gehad. Op aanraden van onder meer Hoogerwerf zijn we toch voor aparte kantoren gegaan. Zij gaven aan dat er meerdere nadelen aan kantoortuinen kleven, zoals veel hectiek. Afgesloten kantoren zorgen toch voor meer productiviteit en wat minder last van elkaar.” Om het toch ruimtelijk te maken en de voordelen van een kantoortuin te behouden, werd een andere oplossing gevonden. “Door het plaatsen van veel glazen wanden om de kantoren te scheiden, hebben we toch wat meer contact met elkaar. Sommige ruiten zijn beplakt met een blinderende print. Zo komt er wel licht naar binnen, maar heb je bijvoorbeeld geen last van langslopende mensen.”

Luxe vloerbedekking

Naast de glazen wanden zijn ook nieuwe plafondplaten en een nieuwe vloer. “We wilden graag een vloerbedekking met een luxe uitstraling, maar de doorlooproutes moesten wel makkelijk schoon te houden zijn”, aldus Van Duijnen. Uiteindelijk werd gekozen voor een combinatie van tapijt en PVC. Interieurontwerpster Jelena Hilgers over de vloerkeuze: “Op de looproutes is een PVC-vloer geplaatst en waar mensen samenkomen zijn tapijttegels geplaatst. We hebben gekozen voor twee kleuren om de looproute aan te geven. Daarmee word je beneden ook richting de trappen naar boven toe gewezen.”

Berkenbomen

Op de begane grond zijn de ontvangstruimte en de vergaderruimtes opnieuw ingericht. “We hebben nu wat meer vergaderruimtes en hoekjes met tafels waar we kunnen samenkomen. Bovendien is er een nieuwe keuken en hebben we een lunchplekje voor onszelf”, aldus Van Duijnen. In een van die vergaderruimtes is de muur aangekleed met mos. Het geeft de ruimte niet alleen een groenere uitstraling, maar het is tegelijkertijd een akoestisch paneel als oplossing voor storende echo en galm in de ruimte. Jelena: “De ruimte wordt veel gebruikt voor (video)bellen, dus was akoestiek heel belangrijk. Het idee was daarnaast om het gevoel te creëren alsof je in een bos staat. De stickers op de ramen hebben een print met berken. Het hout van die bomen gebruikt Motexion voor de binnenbekleding van de bedrijfsauto’s. Daarnaast heeft de ruimte LED-panelen in het plafond, waardoor het lijkt alsof je naar buiten kijkt.”

Jelena kijkt tevreden terug op het resultaat van de verbouwing twee jaar terug. “Door het verrijdbare meubilair is de ruimte beneden multifunctioneel. Ik vind persoonlijk de glazen wanden op de eerste verdieping heel mooi geworden. Het stalen frame geeft het een industriële uitstraling. Door te werken met veel glas blijft er transparantie, maar heb je tegelijkertijd geen last van elkaar.”

Groene wand op de werkplek

Eigen steentje bijdragen

In het interieur op het kantoor van Motexion was ook ruimte voor eigen inbreng. “Zelf hebben we ook een steentje bijgedragen aan het interieur. Van afvalmateriaal hebben we houten statafels en barkrukken gemaakt,” vertelt Van Duijnen over de meubelen die nog steeds onderdeel uitmaken van het interieur. “De verbouwing is inmiddels alweer zo’n twee jaar geleden, maar de inrichting is nog helemaal zoals bij de oplevering. Iedereen is tevreden over hoe het is geworden. We hebben de samenwerking met Hoogerwerf als enorm prettig ervaren.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG