fbpx

Een 3D-ontwerp verandert je gevoel voor ruimte

Leestijd: 2 minuten

Ron Voerman, directeur MacArtney: “De 3D-visualisatie opende onze ogen. We hebben een groots gebouw, maar de entree leek wel een poppenkast, zo klein.”

Stylingadvies voor nieuwbouw pand

Klantvraag: “Tover ons kale nieuwbouw pand om tot een werkplek waar onze mensen zich thuisvoelen.”

Ron: “In Hoogvliet bezetten we twee panden, maar we groeiden uit ons jasje. Ruimte hadden we nodig. In Maassluis kwamen onze wensen samen: ruimte voor een productievloer, waar wij onze stroom- en datakabels voor de maritieme sector maken, ruimte voor een magazijn, ruimte voor een kantoorverdieping en ruimte voor een bedrijfsrestaurant mét uitzicht over de Nieuwe Waterweg.”

Wensen van de opdrachtgever

  • Een fijne werkplek voor collega’s
  • Van twee panden naar één gezamenlijke locatie
  • Ruimtelijk, licht

Ron: “Ik dacht: we kopen een paar stoere, zwarte bureaus bij Hoogerwerf en klaar. We gingen om de tafel met onze wensen, maar zij kwamen -naast een stylingadvies- terug met een aantal alerte opmerkingen over het originele ontwerp.”

Lisa, projectleider Hoogerwerf: “Het oorspronkelijke wandenplan maakte de ruimtes benauwd. Met 3D-tekeningen visualiseerden we hoe je ruimte en licht toevoegt door enkele muren te verschuiven en glazen hoekpanelen te plaatsen.”

Kaders voor de projectinrichting

  • Binnen budget blijven
  • Deadline eind 2022
  • Vrije hand ontwerp

Ron: “Die 3D-visualisatie opende onze ogen. We hebben een groots gebouw, maar de entree leek wel een poppenkast, zo klein. Daar hebben we zelfs een stuk aangebouwd. De wanden in het kantoor hebben we vervangen door glaspanelen. Daarnaast had Hoogerwerf goede ideeën over de inrichting. Het zat hem in de details; warme, houten panelen voor geluidsisolatie, het plaatsen van visuals, lichte zit-sta bureaus.”

Stijl van het ontwerp

Licht, strak, modern, stoer

Lisa: “Antraciet in combinatie met een robuuste houtlook is de basis, geel – uit het logo – de accentkleur. Dit komt terug in de visuals en accessoires. Dat vonden ze eerst wel spannend.”

Ron: “Ja, de gele lampjes, ha, ha: daar schrok ik wel van. Ik ben wat behoudend, maar het plaatje klopte wél. Ze snapten wat ze deden. Dat oog voor detail gaf vertrouwen.”

Lisa: “Ik vind het stoer dat ze het aandurfden!”

Ron Voerman, directeur MacArtney: “Ik ben trots op wat we in korte tijd hebben bereikt met alle partijen. We hebben een duurzaam pand langs de Nieuwe Waterweg gebouwd, waar we onze opdrachtgevers letterlijk langs zien varen. We hebben van twee locaties één gezamenlijk pand gemaakt en Hoogerwerf heeft het naar onze wens ingericht.”

“Er lopen hier bijna dertig mensen, die een fijne werkplek verdienen en dat is gelukt. Het is licht, strak, ruimtelijk. De pantry is zelfs een centrale plek geworden, waar collega’s elke ochtend gezamenlijk koffiedrinken. Je hoopt van tevoren dat er zoiets ontstaat, maar dat dwing je niet af; dat is zo natuurlijk gelopen en dat is een groot compliment.”

“Wat mij heeft verrast aan Hoogerwerf is hun betrokkenheid. Als ik aangaf dat er iets speelde, dan belden zij er direct achteraan en koppelden dat ook terug. Ze hadden een goed beeld van wat wij wilden. Door die betrokkenheid voelde het alsof ze onze directe collega’s waren.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG