fbpx

Projectinrichting vanuit de mens en de wens

Leestijd: 3 minuten

Itse Wiarda, financieel directeur Hooymeijer Group: “Hoogerwerf heeft ons verrast met haar flexibiliteit: we hebben het ontwerp een aantal keer moeten wijzigen, maar zij pakten dit elke keer weer op een goede manier op.” 

Van ‘gesloten inrichting’ naar lichte, toegankelijke werkplek

Klantvraag: geef onze twee panden een zelfde uitstraling, waarbij de menselijke maat de hoofdrol speelt. 

Itse: “Voor de groei van onze opslagwerkzaamheden zochten we een loods. Op de Maasvlakte vonden we 15.000 m2 met een kantoorpand erbij: ideaal! De bouwmaatschappij deed een ontwerpvoorstel: lange gangen met deuren aan weerszijden: het leek wel een gesloten inrichting. Dit ontwerp was misschien praktisch, maar donker en onpersoonlijk. Dat strookte totaal niet met onze wensen.”

Wensen van de opdrachtgever

  • Mensen centraal zetten, persoonlijk
  • Kernwaarden terugzien: groen, open, transparant
  • Verbinding tussen haven en weg

Itse: “Via ons netwerk vonden we Hoogerwerf. Zij lieten ons zien dat het ook anders kon. Hoogerwerf hield rekening met onze kernwaarden: groen, open, transparant, persoonlijk. En dat zie je terug! Zelfs de verbinding tussen haven en weg wordt verbeeld in de kleuren van de vloerbekleding: grijs voor de wegen; blauw voor de haven; groen voor de natuur.”

Kaders voor het project

  • Gelijke uitstraling twee verschillende panden
  • De juiste werkplek voor de juiste functie
  • Deadline: najaar 2022

Itse: “Onze werknemers werken verdeeld over twee panden. Het was voor ons belangrijk dat beide panden een zelfde uitstraling zouden krijgen én dat iedereen de juiste werkplek zou krijgen voor het werk dat gedaan moet worden. Aan de Oliphantweg wilden onze planners bij elkaar zitten in één ruimte om de communicatie te stroomlijnen. Op de Maasvlakte zitten HR, finance en de directie, waar een grotere behoefte heerste om in afsluitbare ruimtes vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren. 

Open, groen, huiselijk, persoonlijk

Remco, projectleider Hoogerwerf: “Wij hebben de wensen vertaald door de dichte muren te vervangen door wanden van glas, wat openheid creëert. Op beide vestigingen wisselen afsluitbare kantoren de gemeenschappelijke ruimtes af. Er is flexibiliteit ingebouwd in de grootte van spreekkamers en werknemers kunnen kiezen voor zittend of staand werken. Er zijn ruimtes met stoelen, banken, ronde tafels en veel beplanting. Hoewel we nog wachten op finishing touches als visuals en raambekleding, geeft dat nu al een heel huiselijk, open, vriendelijk en familiair gevoel.”

Itse Wiarda, financieel directeur Hooymeijer Group: “Het verschil tussen een bouwmaatschappij en een bureau dat gespecialiseerd is in projectinrichting zit hem in de aanpak. De bouwmaatschappij kijkt praktisch: hoeveel mensen? Hoeveel werkplekken? Dan komen daar de muren. Hoogerwerf kijkt vanuit de wens en de mens: wat willen ze? Wat kan er? Hoe past dat? Er was veel meer mogelijk dan wij voor ogen hadden.”

“De reacties van onze medewerkers zijn positief. Of je nu op de Maasvlakte of op de Oliphantweg binnenstapt, je hebt het idee dat je in dezelfde omgeving terechtkomt. Dus dat is geslaagd. Ook naar onze werknemers geeft die gelijkwaardige uitstraling aan dat je op beide plekken evenveel gewaardeerd wordt.”

“Wat ons verrast heeft, is de flexibiliteit van Hoogerwerf. We hebben het ontwerp een aantal keer veranderd, omdat onze plannen wijzigden, maar dat werd op een goede manier opgepakt. Als iets wijzigde, kregen we zelden ‘nee’ te horen, tenzij iets echt niet uitvoerbaar was. Het is erg prettig dat er goed wordt meegedacht in een proces dat niet je core business is.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG