fbpx

Praktische begeleiding naar nieuwbouw

Leestijd: 2 minuten

Arie Mol, directeur Mol Sloopwerken: “Hoogerwerf heeft ons echt de zorg uit handen genomen. Het is fijn dat je iemand hebt in dit proces die je steunt, ook als het niet volgens plan gaat.”

Projectinrichting rond centraal punt

Klantvraag: begeleid onze nieuwbouw en richt ons nieuwe pand in rondom een centrale plek voor mijn vader, meneer Mol senior.

Arie: “Ons bedrijf bestaat al bijna 100 jaar en mijn gepensioneerde vader heeft veel voor de ontwikkeling betekend. Hij is nog steeds nauw betrokken bij de mensen en de dagelijkse gang van zaken. Toen we besloten om een nieuw pand neer te zetten, was het niet meer dan logisch dat mijn vader hier op kantoor een centrale plek zou krijgen.”

Wensen opdrachtgever

  • Centrale plek voor meneer Mol
  • Duurzame, circulaire bouw
  • Actief contact tussen collega’s

Arie: “Wat ons heeft verrast, is dat dit gelukt is. Dankzij de glaswanden zijn er veel doorkijkjes. Mijn vader zit hierdoor centraal in een eigen kamer, maar er is visueel contact met iedereen. Dat creëert betrokkenheid. Natuurlijk zijn er ook ruimtes waar je je terug kunt trekken voor overleg of een telefoontje, maar door de glaswanden voel je je niet geïsoleerd. Dat maakt het comfortabel om hier te werken.”

Kaders voor het project

  • Aannemer begeleiden
  • Professioneel, geen dikdoenerij
  • Vrije hand voor ontwerp

Arie: “Wij hadden qua inrichting geen grote wensen. Duurzaamheid, stond voorop. Zonnepanelen, watermanagement en het gebruik van natuurlijke materialen die bij de sloop ooit weer circulair gebruikt kunnen worden. Daar leent het pand zich ook voor. Verder moest de inrichting niet overdone zijn. Wij zijn niet van de poeha, de colbertjes en de stropdassen. Deze uitvoering past ons perfect.”

Stijl van de kantoorinrichting

Industrieel, open, modern, stoer, verwelkomend

Remco, projectleider Hoogerwerf: “De houtskeletbouw maakt dit pand uniek en dat gegeven heeft ons ontwerpteam als uitgangspunt genomen. Er is veel hout en zwart staal: dat geeft een industriële look. Door glaswanden te plaatsen krijg je een ruimtelijk gevoel. De entree is open, met een fijne stamtafel, bar en keuken; een echte ontvangstruimte. De cognac- en groentinten geven je een warm welkom.”

Reactie van de opdrachtgever

Arie Mol, directeur Mol Sloopwerken: “Wij werken graag met lokale partners en hadden het werk van Hoogerwerf gezien bij AM Recycling. Dat vonden we mooi, dus haalden we Peter en zijn team erbij.”

Peter Hoogerwerf, directeur Hoogerwerf: “Dit was voor ons een flagship project. Vanaf het begin heeft Hoogerwerf de contacten tussen de aannemer, de installateurs en de klant begeleid, zodat de wensen van de klant en de uitvoering door de bouwer in overeenstemming waren.”

Arie: “Wat wij heel fijn vonden, is dat Hoogerwerf ons echt de zorgen uit handen heeft genomen. Het is heel fijn dat je iemand hebt in dit proces die je steunt, ook als het niet volgens plan gaat.”

Peter: “Naast de projectbegeleiding kregen we van Arie Mol het vertrouwen en het budget om een prachtig ontwerp neer te leggen én uit te voeren. Al onze adviezen zijn aangenomen en in de praktijk uitgevoerd.”

Arie: “En als je dan het eindresultaat ziet: prachtig. We zijn erg trots en de reacties van het personeel zijn enthousiast. Al met al zijn we dik tevreden.”

Andere projecten

BEL MIJ TERUG