fbpx

Turnkey projectinrichting voor K.G. van Vliet Holding

Leestijd: 2.5 minuten

Over K.G. van Vliet Holding

K.G. van Vliet Holding fabriceert, verkoopt en verhuurt veilingkarren voor over de hele wereld. Van Vliet was de eerste klant die Peter onder zijn hoede nam toen hij bij Hoogerwerf begon. Onze samenwerking begon al eind jaren ’90 en het meest recente project is in 2018 opgeleverd: het nieuwbouwproject voor het pand in Aalsmeer.

Projectinrichting & projectmanagement

Bij de projectinrichting voor K.G. van Vliet hebben de algehele sfeer voor het pand bepaald en van daaruit gekeken welke kleuren, welke vloerbedekking en welk meubilair hierbij past. Het bijzondere aan dit project is dat Van Vliet hiervoor nog geen showroom had. Aan Hoogerwerf de taak om na te denken over hoe je zo’n showroom het beste kunt benutten. We besloten dat het uitgangspunt van deze ruimte de focus op relatiebeheer moest zijn. Omdat dit een nieuwbouwproject was, werkten we nauw samen met de aannemers.

Turnkey projectinrichting

Het hele ontwerp is geïnspireerd op de dynamische omgeving van de bloemenveiling. De gele strepen die je ziet, stellen de bewegwijzering uit de veilinghal voor. Daarnaast is er veel gewerkt met de kleur groen. Het kleurverschil in het tapijt doet denken aan een oude asfaltvloer. Verder hebben we veel met indrukwekkende foto’s gewerkt. Het gebruik van grote foto’s laat de ruimte namelijk groter aanvoelen.

Voor de werkruimte hebben we gekozen voor witte LED verlichting. Wit licht heeft een positief effect op de concentratie, het houdt je alert. Ook hebben we veel rekening gehouden moet de akoestiek, die ook veel invloed heeft op het werk. Akoestiek vormt samen met licht en luchtkwaliteit de basis voor iedere werkruimte. 

Het kantoor wordt gekenmerkt door stoere kleuren. De laatste stukken van de wanden zijn open gehouden om een ruimtelijk effect te creëren. In de werkkamer van de directeur hebben we ruimte gecreëerd tussen de werkplek en de gastentafel. Zo zit je niet op elkaars lip, maar blijf je wel goed benaderbaar voor elkaar. 

De inrichting van de vergaderruimte hebben we anders aangepakt dan de inrichting van de werkplekken. Wij vinden namelijk dat een vergaderruimte iets toe moet voegen aan de rest van de inrichting. Tijdens een vergadering of gesprek ben je even weg van je werkplek en is het fijn als een nieuwe omgeving je uit je comfort zone kan halen of je nieuwe energie kan geven.

De kantine van het pand heeft tot slot een professionele keuken gekregen. Veel werknemers van Van Vliet komen uit het buitenland. Daarom is ook een deel van het bedrijfspand ingericht met slaapkamers. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en eettafel. Voor de slaapkamers hebben wij nagedacht over een logische kastindeling en comfortabele bedden. 

Andere projecten

BEL MIJ TERUG