fbpx

Interface & Net Effect: een groen tapijt

Leestijd: 2 minuten

Interface & Net Effect: tapijt met een bijzonder verhaal

Wij zijn fan van de tapijttegels van Interface! Waarom? We vinden ze prachtig, maar Interface heeft ook nog eens een positief effect op onze planeet!

Ken jij Interface al? Een wereldwijd actief bedrijf dat vloeren ontwikkelt. Wij gebruiken de tapijttegels van Interface regelmatig in onze projecten. Niet alleen omdat ze helpen om prachtige ruimtes te creëren, maar zeker ook omdat Interface een mooi verhaal heeft. De tapijttegels van Interface hebben namelijk ook een positief effect op onze planeet!

Climate Take Back™ missie

Interface heeft een Climate Take Back™ missie. Hiermee wil het bedrijf ervoor zorgen dat de bedrijfsvoering een positieve, zelfs herstellende invloed heeft op de aarde. Belangrijk is dat ze met hun bedrijf een positieve invloed hebben op het klimaat. 

Dat er schade is aan het milieu, daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Daarom is het volgens ons en Interface belangrijk om te kijken naar hoe we nu een milieu kunnen creëren waarin we kunnen leven.

Hoe wil Interface dit doen?

Interface heeft zichzelf als doel gesteld om in 2020 geen negatief effect meer te hebben op het klimaat. Alles ziet er nu zo naar uit dat ze dit gaan behalen, dat ze met Climate Take Back™ een volgende stap zetten.

Interface wil met de productiemethodes in ieder geval niet meer CO2 in de atmosfeer brengen.  “We moeten de koolstof die nu in de atmosfeer zit vastleggen in onze producten en de aarde,” vertelt Jay Gould, CEO bij Interface. Het vastleggen van CO2 zorgt ervoor dat dit onschadelijk wordt gemaakt.

Ook de producten doen mee: Net Effect

Interface is niet alleen qua bedrijfsvoering bezig met duurzaamheid en MVO. Ook als het gaat om de tapijten en vloeren is het bedrijf erg goed bezig. 

Net Effect is een collectie tapijttegels die geïnspireerd is op de oceaan. Niet alleen door het ruwe uiterlijk zonder perfecte, rechte lijnen (zie ze maar eens te vinden in de natuur!), maar ook door de productiewijze.

De productiewijze

De tapijttegels worden geproduceerd middels het project Net-Works. Dit project biedt kleine vissersgemeenschappen in de Filippijnen extra inkomsten, doordat zij afgedankte netten kunnen verzamelen. De vissers worden vervolgens betaald voor de netten die zij inleveren. Het verzamelen van de netten zorgt niet alleen voor een extra bron van levensonderhoud, maar ook voor het beschermen van het zeldzame dubbele koraalrif voor de kust van de Filippijnen!

De afgedankte visnetten worden verkocht aan Aquafil, partner en garen leverancier van Interface. Zij leveren het gerecyclede nylonmateriaal voor alle tapijttegels van Interface. Interface maakt hier vervolgens verschillende soorten tapijttegels van.

Ben jij benieuwd naar de tapijten van Interface en de mogelijkheden om met jouw interieur bij te dragen aan het milieu? Jelena vertelt je er graag alles over! Neem vooral contact op met onze afdeling interieur projecten om alles te weten te komen over de mogelijkheden.

Geschreven door
Team Hoogerwerf

info@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG