fbpx

Waarom staand werken nu belangrijker is dan ooit

Waarom staand werken nu belangrijker is dan ooit

Je hebt het er vast al een keer over gehad. Zittend werken, dat kan nooit goed zijn voor je. Je zit aardig in de richting. Steeds meer onderzoeken bewijzen namelijk de gevaren en bedrijven stappen daarom steeds vaker over naar verstelbare bureaus.

Invloed op de gezondheid

‘Zitten is het nieuwe roken’ is een kreet die je steeds vaker hoort. En daar zit zeker wat in. De effecten van zitten hebben veel overeenkomsten met de effecten van roken. Het zorgt voor een hoger vetgehalte, een minder goede verwerking van suiker en een minder goede bloeddoorstroming. Zittend achter een bureau wordt de werking van je lichaam afgeremd en worden er minder calorieën verbrand. De kans op diabetes en overgewicht stijgt. Toch zitten we massaal. Op een doordeweekse dag zitten Nederlanders met een betaalde baan gemiddeld 9,8 uur, het meest van alle Europeanen. 

Over op zit-stabureaus

Een van de hedendaagse oplossingen is een zit-stabureau. Er is al verschil te merken bij een vermindering van de zittijd met een uur. Uit een Brits onderzoek blijkt dat staand werken zelfs positieve effecten heeft. De werknemers die meededen aan het onderzoek zeiden minder moe te zijn, zich meer betrokken te voelen bij hun werk en een verbeterde kwaliteit van leven te ervaren. Spierklachten, zoals nek- of rugpijn, verminderden en werknemers hadden minder last van spanningen en stress. 

Nu nóg belangrijker

Omdat we in deze tijden meer thuiswerken, wordt aandacht voor voldoende beweging extra belangrijk. We beschikken thuis lang niet altijd over dezelfde meubelen als op kantoor. Toch zijn er manieren om voldoende afwisseling te creëren tussen zitten en staan, ook zonder zo’n mooi verstelbaar bureau. Er zijn bijvoorbeeld speciale units waarmee je je bureau kunt verhogen om staand te werken. Ook een bartafel of dressoir bij je thuis kan perfect geschikt zijn om je laptop op te plaatsen. Zorg wel dat je de tijd die je staand doorbrengt langzaam opbouwt wanneer je dit niet gewend bent. Een praktische tip om je te helpen herinneren voldoende af te wisselen is het zetten van een kookwekker.  

Zit-stabureau kopen?

Bij Hoogerwerf For Office hebben we een ruim assortiment aan bureaus waarmee je zit sta werkplekken kunt inrichten. Van een elektrisch verstelbaar zit sta bureau die je met 1 druk op de knop in hoogte versteld, tot een bureau dat met een slinger verstelbaar is tot de juiste hoogte: Onze zit sta bureaus zijn geschikt voor ieder kantoor en iedere werknemer. 

Wil jij weten of je kantoor of thuiswerkplek optimaal is ingericht? Hoogerwerf for Office helpt je graag.

Neem contact op met Moniek

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG