fbpx
Kantoorinrichting bij Motexion door Hoogerwerf

De invloed van licht, kleur en geluid op kantoor!

Vergaderingen, meetings, brainstormsessies; je hebt ze in allerlei soorten en maten. Door middel van neuro-onderzoek hebben wij geleerd hoe je technieken zoals priming, nudging en framing kan gebruiken voor de ideale inrichting. In dit blog vertellen wij je hoe je door het gebruik van de juiste verlichting, verschillende kleuren en goed geluid ervoor kunt zorgen dat jouw medewerkers optimaal kunnen presteren!

Zorg voor de juiste verlichting in je kantoorpand 💡

De verlichting binnen een vergaderruimte is van grote invloed op je brein. Is een ruimte te donker, dan kan dit zorgen voor vermoeidheid, terwijl goed licht de concentratie en productiviteit verhoogt.

 

Natuurlijk licht is ook een belangrijk onderdeel binnen dit proces. Door veel natuurlijk licht te integreren binnen je kantoor kan je je beter concentreren, voel je je energieker en je kan ook nog eens beter slapen in de avond. 

 

Daarnaast heb je ook te maken met warm of koud licht. Warme verlichting is zacht voor de ogen en zorgt binnen het kantoor voor een sfeervolle omgeving. Werk je de hele dag achter de computer, dan is warme verlichting extra belangrijk.

 

Probeer ook eens verschillende kleuren verlichting binnen jouw kantoor. Hierdoor oefen je namelijk ook weer een bepaalde invloed uit op het brein. Maar welke kleur heeft welke invloed? En waar kan ik deze kleuren het beste gebruiken? Dat lees je hieronder.

 

Wil je nog meer weten over het belang van verlichting? Lees dan even het blog ‘Verlichting op de werkplek: het belang van goed licht’.

Beïnvloed je brein met kleuren op kantoor 🎨

Elke kleur heeft een andere invloed op je brein. Maar hoe weet je nou wat welke kleur doet met je brein? En hoe zet je dit het beste in binnen jouw kantoorpand? Hieronder een paar voorbeelden!

 

 

 

Zorg voor het juiste geluid binnen jouw werkomgeving 🔊

Concentratie is belangrijk tijdens het vergaderen en geluid speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer je ongewenst omgevingsgeluid hoort of het galmt in de ruimte, kan dat erg afleiden. 

 

Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Denk hierbij  aan geluiddempende muren of mooie plafondplaten  waardoor het geluid geabsorbeerd wordt. Zo heb jij er minder last van, en kan jij je weer moeiteloos focussen.

 

Wil je meer weten over akoestiek en onze aanpak hierin? Neem dan een kijkje op onze akoestiek pagina!

Jouw kantoor, ons advies!

Elk project is anders. Elk bedrijf is anders. Elke branche vraagt weer om een andere aanpak. Waar we in ieder geval duidelijk over kunnen zijn. Wij houden niet van eindeloze meetings. Wij zijn doeners. We luisteren, vragen en koppelen die uitkomst aan onze creativiteit.

Benieuwd hoe jouw ideale kantoorinrichting eruitziet? Neem dan contact met ons op!

Contact

Geschreven door
Team Hoogerwerf

info@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG