fbpx

Oog voor het milieu

Oog voor het milieu

Al sinds 2004 zet Sharp zich er hard voor in om een milieutechnisch geavanceerd bedrijf te zijn. En dat lukt! Zo was Sharp de eerste in het werkveld die een EU Eco-Label ontving. Verder dragen nagenoeg alle kopieerapparaten en multifunctionele printers van Sharp het alom gerespecteerde Energy Star label dankzij hun energiebesparende eigenschappen.

Internationale awards en milieuvriendelijke oplossingen

In de afgelopen jaren zijn honderden Sharp-producten bekroond met internationale awards voor hun uitstekende milieuvriendelijke design. Dit bewijst onze toewijding aan het vervaardigen van milieuvriendelijke producten die ons in staat stellen ons doel te bereiken om een vanuit milieutechnisch geavanceerd bedrijf te worden.

In 2009 werd aan alle Sharp-fabrieken in Japan de Super Green Factory-status toegekend, waarbij Sharp’s high-tech fabriek in Kameyama het allerbeste scoorde. Kameyama genereert zelf het merendeel van voor productie benodigde energie met behulp van een van de grootste PV-dak systemen van Azië (capaciteit: 5,2 MW). De overige energiebehoeften van de fabriek worden vervuld aan de hand van een geavanceerde gasgestookte warmtekrachtcentrale. Afvalwater wordt bovendien niet alleen gebruikt om water te verwarmen, maar ook voor het airconditioningsysteem.

BEL MIJ TERUG