fbpx
  • Turnkey Projectinrichting door Hoogerwerf

De realisatie van concept tot oplevering van een nieuw pand

Projectinrichting voor Robert Walters Groep

De Robert Walters Groep is wereldwijd specialist op het gebied van werving en selectie. Wij zijn betrokken bij de inrichting van de panden, van het beoordelen van de nieuwe locaties tot het leveren van de meubelen. 

De Robert Walters Groep bestaat uit twee takken: Robert Walters en Walters People. Robert Walters focust zich op topfuncties in bijvoorbeeld belasting, recht, ICT of financiën. Walters People focust zich op dezelfde vakgebieden, maar richt zich meer op starters. De Robert Walters Groep biedt veel mogelijkheden om door te groeien: zo kun je van recruiter bij Walters People doorgroeien naar een functie bij Robert Walters. Robert Walters is uitgeroepen tot Great Place To Work.

De allereerste vestiging van Robert Walters in Nederland zit in Amsterdam. In 1998 kregen wij de kans om voor deze vestiging een aanvulling op de inrichting te verzorgen. Langzaam maar zeker groeide onze rol en betrokkenheid en ontwikkelden we de huisvestingsstijl die ondertussen is uitgerold over alle kantoren in Nederland én het hoofdkantoor in Brussel.

Projectinrichting en projectmanagement

Robert Walters betrekt ons al in een project als de keuze voor het pand nog gemaakt moet worden. We beoordelen de locaties samen en adviseren over de geschiktheid. De plannen voor de gekozen locatie worden daarna uitgewerkt in de huisstijl die we samen ontwikkeld hebben. De basis voor deze huisstijl hebben we gelegd in het hoofdkantoor van Robert Walters in het WTC in Amsterdam.

Inmiddels hebben we de vestiging in Eindhoven uitgebreid. Het kantoor in Rotterdam hebben we volledig verhuisd en in Utrecht zijn we betrokken geweest bij de opening van een nieuwe vestiging. Ook hebben we het nieuwe hoofdkantoor van Robert Walters in Brussel ontworpen én uitgevoerd. Dit doen we allemaal als turn-key project, waarbij we ook het volledige projectmanagement voor onze rekening nemen.

Robert Walters in het kort

  • Betrokkenheid bij de selectie van nieuwe panden voor Robert Walters
  • Projectmanagement voor zowel het interieur als alle installaties
  • Neerzetten van de huisstijl voor verschillende vestigingen van Robert Walters
  • Optimalisatie van luchtbehandeling en klimaatinstallatie
  • Optimalisatie van de akoestiek in zowel de werkruimtes als de vergaderruimtes 

Signature Office of the World

De vestiging van Robert Walters in Amsterdam is uitgeroepen tot Signature Office of the World. Dit wil zeggen dat dit kantoor qua inrichting en stijl leidend is voor de Robert Walters Groep wereldwijd. Ook het huisstijl handboek van de gehele Robert Walters Groep is aangepast op basis van onze ontwerpen voor Robert Walters.

Om het intensieve gebruik van de ruimtes en het meubilair mogelijk te maken, kiezen we voor hoogwaardig materiaal, wat ook nog eens past bij de chique uitstraling van Robert Walters als geheel. We maken gebruik van Sedus stoelen en Voortman bureaus, die erom bekend staan lang mee te gaan. Daarnaast werken we in de board room met een Fenix NTM tafelblad, wat een speciale nanotechcoating heeft. Deze coating zorgt ervoor dat het blad altijd mooi blijft en zichzelf herstelt na aanrakingen en beschadigingen.

Het totale ontwerp, van entree met representatieve balie tot doorgangen richting de spreekruimtes, is kenmerkend voor Robert Walters. We zijn onwijs trots op de relatie die over de jaren tussen ons en Robert Walters is ontstaan!

1665
stoelwieltjes
11876
tapijttegels
6
locaties

Intensief gebruik van de ruimte

Robert Walters gebruikt 50% van het pand voor vergaderruimtes en 50% voor werkruimtes. In deze werkruimtes zitten de medewerkers dicht op elkaar, zodat er een goed overzicht is. Alle teams zitten bij elkaar om onderlinge competitie en drijfveren te stimuleren. Er wordt dus heel intensief gebruik gemaakt van de ruimte en het meubilair.

De vergaderruimtes zijn luxe en zouden niet misstaan bij grote corporates. Omdat Robert Walters bemiddelt voor topfuncties, moeten de vergaderruimtes op hoog niveau zijn en veel vertrouwen uitstralen: privacy en bescherming hiervan staat hoog in het vaandel, zeker voor de spreekruimtes.

Akoestiek, privacy en ontspanning in één

Zowel de vergaderzalen als de werkruimtes bij Robert Walters zijn geschikt voor onwijs veel mensen. Om deze ruimtes comfortabel te maken, hebben we de luchtinstallaties volledig geoptimaliseerd. Ook hebben we gezorgd voor extra ventilatie en koeling.

Met veel mensen bij elkaar en privacy-gevoelige gesprekken, is akoestiek een belangrijk aspect. Speciale akoestische plafondtegels zorgen ervoor dat 100% van het geluid wordt weggenomen. Ook hebben we gekozen voor vloerbedekking van Interface, die het geluid optimaal dempt. Bij de werkplekken werken we steeds meer met tussenwanden. In de vergaderzalen gebruiken we glas van hoge kwaliteit, zodat er geen geluid kan ontsnappen. Om privacy te waarborgen, passen we folies toe.

In de vestiging in Amsterdam hebben we een multifunctionele ruimte gebouwd met loungebanken en statafels. Deze ruimte kan gebruikt worden voor de lunch, maar ook voor overleg. Je kunt er even ontspannen en bijkomen van alle drukte, maar ook geconcentreerd een (telefoon)gesprek voeren. Uiteraard past dit allemaal perfect binnen de huisstijl die we voor Robert Walters ontwikkeld hebben.

De juiste technische ondersteuning

Om het werk allemaal mogelijk te maken, zorgen we voor de juiste technische voorzieningen. Denk hierbij aan databekabeling, waarvoor we nauw samenwerken met Robert Walters in Londen. Samen met Londen zorgen we ervoor dat alles wat moet werken, werkt.

Om comfortabele werkplekken te creëren, kiezen we voor goede schermen en monitorsteunen, die niet al te veel ruimte innemen. Zo blijft er voldoende ruimte om het werk op een prettige manier uit te kunnen voeren.

Ieder zo zijn eigen stijl

Om het plaatje compleet te maken, is het juiste design belangrijk. Daarin is het verschil tussen Robert Walters en Walters People belangrijk: Walters People heeft een frisse, jonge en open uitstraling, maar zit in dezelfde ruimte als Robert Walters, wat een meer corporate uitstraling heeft. De werkruimte is dus redelijk neutraal ingericht.

Robert Walters en Walters People hebben wel hun eigen vergaderruimtes en spreekzalen, waar we de eigen identiteit hebben kunnen toepassen. Bij Walters People laten we een frissere stijl terugkomen met meer oranje. Walters People is daarentegen strakker ingericht, met een meer corporate uitstraling.

Andere projecten

BEL MIJ TERUG