fbpx

De Toscaanse Tuin van het Robert Walters Kantoor

De Toscaanse Tuin is een belangrijke zone binnen het pand. Deze zone werkt twee kanten op.

Het is een zone waar je naartoe kan gaan om even tot jezelf te komen. Even weg uit de stressvolle omgeving. Ook loop je er doorheen wanneer je naar de Sales Arena gaat. Nog één keer goed ademhalen om je voor te bereiden om te presteren. Het is precies wat je topsporters ziet doen voor ze een wedstrijd hebben. Rust in het hooft om op de ‘pitch’ maximaal te presteren.

Andersom kom je hier ook doorheen wanneer je uit de Sales Arena komt. Het is dan belangrijk om juist uit de topprestatie weer tot rust te komen. De hartslag mag wat lager worden, de stress mag weggenomen worden.

 

Rust, kalmte en ontstressen is wat de Toscaanse Tuin moet doen.

In rust is ook plaats voor emotie. Dat moeilijke gesprek wil je niet in een kille omgeving houden. Even schuilen in een prettige omgeving is dan gewenst.

De Toscaanse Tuin

De Toscaanse Tuin is zodanig groot dat je meer dan 7 stappen moet zetten om er doorheen te lopen. Die 7 stappen heeft het brein ook nodig om te schakelen. De route door de Toscaanse Tuin is zo gemaakt dat je niet in een rechte lijn door de bufferzone kan lopen. Je slingert om de plantenbakken heen. Dit haalt de snelheid uit de looproute.

In deze zone waan je je in een Toscaans landschap met olijfbomen en lavendel. Tussen de grote plantenbakken en pergola’s zijn zitjes gecreëerd waar je tot rust kan komen of met je collega een goed gesprek kan voeren. De wanden zijn voorzien van landschapsfoto’s, echt hout en mos.

 

  • De Toscaanse Tuin heeft een belangrijke functie binnen het pand 
  • Deze staat in verbinding met de ontvangst-, Sales Arena, Werklandschap en Teamworkzone 
  • In deze zone kun je even tot rust komen, jezelf weer opladen of een goed gesprek voeren met je collega.

 

De Bufferzone

De relaxfauteuils kijken uit op het dakterras waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je buiten bent. Het geluid van vogels maakt dit gevoel compleet. In deze zone bevindt zich ook de yogaruimte. Dit is een ruimte die geboekt kan worden voor een overleg maar hier kunnen ook yogasessies, mindfulness trainingen of stoelmassages gegeven worden. Het meubilair bestaat uit zitzakken en poefjes op een rond kleed. Hierdoor ontstaat het kampvuurgevoel. De poefjes kunnen weggezet worden in de poevenkast waardoor er ruimte ontstaat voor andere activiteiten.

 

Er is zo veel te ontdekken!

Ga terug naar het portfolio van Robert Walters en ontdek het gehele kantoor.

Of neem een stap in de volgende zone: de Sales Arena!

BEL MIJ TERUG