fbpx

Het Werklandschap van Robert Walters

Het Werklandschap is een moderne kantoortuin met afwisselende werkplekken. Wat ons brein precies niet wilt is een enorme ruimte vol met rijen bureau’s. Het neuro-onderzoek liet zien dat mensen juist een knusse, ietswat huiselijke zetting willen.  Zo lijkt de kantoortuin namelijk ook knus wanneer er weinig mensen zijn. 

De ruimte is gevuld met fijne plekken waar je rustig kan werken aan zit/sta bureaus, hoge tafels langs het raam of aan een bench. De werkplekken zijn voorzien van een GoBright werkplek reserveringssysteem. Een gekleurd lampje op het beeldscherm geeft aan of een werkplek wel of niet vrij is. De bewegingssensor houdt in de gaten of een werkplek daadwerkelijk in gebruik is. Wanneer deze langere tijd geen beweging waarneemt wordt de werkplek weer vrijgegeven.

Doordat mensen zich op hun gemak voelen, kunnen ze langere tijd werken aan verschillende taken. Een open setting zorgt sneller voor afleiding. Focus en het gevoel van een knusse thuiswerkplek bieden vertrouwen.

Deze werkplekken zijn er om meters te maken.

Werklandschap

Tussen de werkplekken staan open frame kasten met daarin kluisjes, akoestische boxen en veel planten. Hierdoor ontstaat er een afscheiding tussen de werkplekken zonder dat de ruimte wordt afgesloten. Langs de gangzijde bevindt zich de Strip. In deze Strip vind je verschillende belboxen, coupé zitjes en kastruimte. Hier kun je rustig (video)bellen, kort werken of met een collega overleggen.

  • Het Werklandschap is het gebied waar rustig en geconcentreerd gewerkt kan worden. 
  • De zit/sta werkplekken worden afgewisseld met hoge tafels, overleg- en bel units. De open kasten zorgen voor afscheiding terwijl de ruimte toch open blijft 
  • Sfeer: zakelijk chique, fris, stimulerend, inspirerend vriendelijk

Het Werklandschap

De indeling is speels en afwisselend. In zowel het meubilair, de vloeren en de bestickering zie je ronde vormen terugkomen. Naast de basissfeer heeft het Werklandschap de accentkleur blauw en wit gekregen. De combinatie van kleuren zorgt voor een zakelijke maar toch vriendelijke uitstraling. Het Werklandschap is de ruimte waar iedereen gelijk is, ongeacht zijn functie.

Er is zo veel te ontdekken!

Ga terug naar het portfolio van Robert Walters en ontdek het gehele kantoor.

Of neem een stap in de volgende zone: het Grand Café.

BEL MIJ TERUG