fbpx

Een groene werkplek, hoe groen is jouw kantoor?

Een groene werkplek, hoe groen is jouw kantoor?

Duurzaamheid, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen! Thuis én op kantoor. Op kantoor? Ja, ook op kantoor zijn er ontzettend veel mogelijkheden om bij te dragen aan een betere en gezondere wereld. 

Gemiddeld brengen we zo’n 85.000 uur van ons leven door op onze werkplek. Veel hé? Dus waarom zouden we ons juist hier níet focussen op duurzaamheid? Kantoor is the place to be én het is ook nog eens erg makkelijk. Met deze simpele tips maak je van je kantoor de groene oase waar iedere natuurliefhebber jaloers op zou worden! 

 

Groene vrienden! 

Planten, misschien wel de leukste manier om te verduurzamen! Deze groene vrienden zorgen voor een betere luchtkwaliteit, verminderen stress én de kleur groen stimuleert jouw creativiteit tot wel 20% (!); een win-win situatie dus. Hoe groener hoe beter! Dus race naar het tuincentrum en tover je kantoor om tot een échte ‘office jungle’. 

 

Stroom besparen. 

Met een paar kleine maatregelen, bespaar je al snel een hoop stroom! Let jij er bijvoorbeeld op dat je de verwarming uitzet als je naar huis gaat óf zet je je computer tijdens de lunch en vergaderingen uit? Nee? Zonde van de energie! We begrijpen natuurlijk heel goed dat dit je op een drukke dag wel eens ontgaat, maar probeer hier een routine in te krijgen. Een memoblaadje op je scherm kan al wonderen doen! Ohja, en de verwarming hoeft natuurlijk ook niet áltijd aan te staan. Las bijvoorbeeld één keer per week een warme truien dag in, je zult versteld staan van de resultaten! 

 

Zo kan het ook! 

Bewuste keuzes maken is ook een belangrijk aspect; het zijn de kleine aspecten die het verschil maken. Drink jij bijvoorbeeld koffie uit een wegwerpbekertje of uit een mok? Binnen ons brede assortiment denken we met je mee over het maken van de juiste keuzes, onze producten worden steeds duurzamer en vernieuwender. Het milieu vinden wij belangrijk! Wil jij ook graag bewuste keuzes in het aanschaffen van kantoorartikelen maken? Onze Kirsten of Maaike doen niets liever dan je adviseren en helpen bij het kiezen van de juiste kantoorartikelen!

 

Samen delen. 

Delen is het nieuwe hebben. Het is niet meer van deze tijd om ieder benodigd kantoorartikel per werknemer aan te schaffen; delen is veel leuker! Kies bijvoorbeeld voor een centrale opbergdoos waarin alle kantoorartikelen zoals een schaar, nietmachine of perforator te vinden zijn. Af en toe even van je plek stimuleert ook nog eens je beweging én dat heeft weer een positieve invloed op je lichaam; doen dus! 

 

Een tweede leven! 

Maar liefst 86% van het papier en karton wordt gerecycled. Een ontzettend mooi percentage! Maar waarom gebeurd dit niet ook met plastic? Plastic wordt namelijk maar voor 15% gerecycled. Dit percentage mag omhoog vinden wij! Én ook dit hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld oude mappen labelen met een nieuw etiket, een lege pen vullen met een nieuwe vulling of een gebruikt memoblaadje hergebruiken als boodschappenlijstje. Geef je kantoorartikelen een tweede leven! 

 

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt om jouw kantoor te verduurzamen? Deel dit artikel dan met je collega’s én ga samen aan de slag om je kantoor om te toveren tot een groene oase. Samen maken we het verschil!

Geschreven door
Team Hoogerwerf

info@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG