fbpx
Overview foto werkplekken, ingericht door Hoogerwerf

Met deze 3 handige tips is je kantoor 1,5-meterproof

Met deze 3 handige tips is je kantoor 1,5-meterproof

Staat jouw kantoorpand nog (grotendeels) leeg, maar gaat er binnenkort weer vaker vanaf kantoor gewerkt worden? Dan denk je waarschijnlijk al na over de mogelijkheden om de ruimte ‘corona-proof’ in te richten. En dat is niet altijd eenvoudig, zo weten we uit de verhalen en ervaringen van onze klanten.

Staat jouw kantoorpand nog (grotendeels) leeg, maar gaat er binnenkort weer vaker vanaf kantoor gewerkt worden? Dan denk je waarschijnlijk al na over de mogelijkheden om de ruimte ‘corona-proof’ in te richten. En dat is niet altijd eenvoudig, zo weten we uit de verhalen en ervaringen van onze klanten. Daarom hebben we drie tips voor je verzameld waardoor jij op een creatieve én veilige manier de ruimte en je werknemers kunt voorbereiden op de 1,5-meter werkomgeving.

Pas op! Overstekend wild

Om knelpunten en drukke plekken te voorkomen is het verstandig te zorgen voor eenrichtingsverkeer in je kantoor. Pak de plattegrond erbij en stippel een looproute uit. De route geef je aan met bordjes of stickers op de vloer.

Maak je personeel niet alleen bewust van de route, maar ook van de situatie en het ‘gevaar’. Het plaatsen van een universeel waarschuwingsteken, zoals een uitroepteken of ‘pas op, overstekend wild!’ kan daarbij helpen.

Zorg tot slot dat er ook eenrichting is bij de trappen en uitgangen. Degene die naar beneden of naar buiten gaat, heeft altijd voorrang. Zo voorkom je dat er teveel personen in één ruimte zijn.

Hygiëne

Zorg ervoor dat door het hele kantoor genoeg schoonmaakdoekjes liggen. Met stickers op tafels kun je iedereen erop attent maken dat er even schoon gemaakt wordt nadat ze er hebben gezeten. In alle drukte van de dag wordt dit gemakkelijk vergeten.

Plaats daarnaast desinfecterende handgel bij de ingang. Zo betreedt iedereen ‘schoon’ het pand. Ga ook alle andere plekken en apparaten af waar veel gebruik van wordt gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn deurklinken, de printer en de koffieautomaat.

Een handige tip voor wat betreft de koffieautomaat; spreek elke dag af wie koffie gaat halen. Niet iedereen apart, maar één iemand op de hele afdeling die op die dag de koffie haalt. Zo voorkom je (te) veel bewegingen op de looproutes.

Creëer ruimte

Om te allen tijde anderhalve meter afstand te houden, moet er genoeg ruimte zijn om te kunnen werken. Dat kan natuurlijk met het plaatsen van schotten, maar probeer eerst op een andere manier anderhalve meter te creëren. Plak bijvoorbeeld cirkels op de vloer. Dit zorgt er tevens voor dat iedereen zich bewust is van de omvang van die afstand.  Pas wanneer je geen mogelijkheden hebt om verder dan anderhalve meter uit elkaar te zitten, dan zijn schotten noodzakelijk.

 

Geef ook per ruimte aan hoeveel mensen naar binnen mogen en plaats stickers op de tafel om aan te geven waar je wel en niet kunt gaan zitten. Of haal een gedeelte van de stoelen weg. Dan kan het nooit te druk worden.

 

Hulp nodig bij het inrichten van je kantoor? Vul onderstaand formulier in.

Ik wil hulp van Hoogerwerf

    Geschreven door
    Team Hoogerwerf

    info@hoogerwerf.nl

    Gerelateerde blogs

    BEL MIJ TERUG