fbpx

Muizen op kantoor? We hebben ze allemaal!

Leestijd: 3 minuten

Muizen op kantoor? We hebben ze allemaal!

Piep! We hebben allemaal muizen op kantoor. Ja, ook jij. Daar ontkom je simpelweg niet aan in deze tijd!

Dacht jij bij het lezen van de titel ook aan die piepende kleine diertjes, die je liever kwijt dan rijk bent op de kantoorvloer? Dan hadden we je goed te pakken. We hebben het natuurlijk over computermuizen! Deze muizen zijn niet meer weg te denken uit het kantoorleven. Je staat er misschien niet bij stil, maar je gebruikt je muis bijna de gehele dag door. Je kunt niet zonder, maar helaas brengt het gebruik van computermuizen ook nadelen met zich mee.

Eén op de tien personen meldt zich wel eens bij de huisarts met pijnklachten in de nek, schouders, polsen, handen of vingers. Deze klachten passen bij de beroepsziekte “RSI”, in de volksmond ook wel “muisarm” genoemd. Gelukkig is er tegenwoordig een groot aantal computermuizen op de markt waarmee je de pijnklachten kunt verminderen of zelfs voorkomen!

Binnen ons kantoor werken wij met verschillende computermuizen en iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeuren. Hieronder lees je meer over de verschillende muizen en de voor- en nadelen hiervan!

De traditionele muis van Logitech

Ook op ons kantoor zijn deze traditionele muizen van Logitech nog vaak terug te vinden op de bureau’s. Het voordeel van deze muis is dat we ‘m gewend zijn. Daardoor vinden we hem vaak prettig werken. 

Er zitten helaas ook wat nadelen aan deze muis. De horizontale houding die je onderarm aanneemt, is onnatuurlijk en zorgt voor een veel hogere spanning in je pols. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan. Ook maak je met de traditionele muis veel herhalende bewegingen, waardoor je een verhoogde kans hebt op RSI.

Het advies voor deze muis? Gebruik ‘m met mate en houd goed in de gaten of je last krijgt van bepaalde klachten. Als je last krijgt, is het verstandig om eens te kijken naar andere muizen. Misschien werkt een nieuwe muis voor jou wel veel lekkerder!

Trackball Logitech Muis Draadloos M570 Antraciet

Deze Logitech muis schuif je niet over een muismat, maar laat je op dezelfde plek liggen! Je kunt de cursor op het scherm verplaatsen door de blauwe bal te gebruiken. Deze bedien je met je duim. Buiten dit aspect werkt deze muis hetzelfde als de traditionele muis!

Het voordeel van deze muis is dat hij veel minder arm- en polsbewegingen vereist. Daarnaast neemt ‘ie minder ruimte in, omdat hij op dezelfde plek blijft liggen. En, groot pluspunt: je kunt ‘m niet alleen gebruiken achter je bureau, maar ook vanuit je luie stoel!

Nadeel an deze muis is dan weer dat je de bal goed in de gaten moet houden en hem regelmatig moet reinigen. Er kan namelijk wat meer vuil tussen komen te zitten.

Ergonomische Muis Fellowes Penguin

De Penguin muis beweeg je zoals de traditionele muis, maar dan neem je een veel natuurlijkere houding aan. Je houdt de muis als een joystick vast, waardoor je arm een meer verticale houding heeft. Hierdoor staat er veel minder spanning op je pols! 

Wil je switchen van hand? Dat kan gemakkelijk! Door één knopje om te zetten, kun je switchen van je rechter- naar je linkerhand (of andersom natuurlijk). Deze afwisseling zorgt ervoor dat je je voorkeurshand kunt ontlasten.

Het nadeel van deze muis? Door de verticale oriëntatie zul je waarschijnlijk even moeten wennen aan het gebruik ervan. Onze collega Kirsten vond het eerst ook wat lastig, maar inmiddels gaat alles van een leien dakje!

Of dat alles is? Zeker niet! We hebben nog veel meer muizen in ons assortiment, van traditioneel tot ergonomisch. Neem een kijkje op onze webshop om alle muizen te ontdekken!

Geschreven door
Maaike Kroos

maaike@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG