fbpx

Een MFP bij jou op kantoor? Dit moet je weten.

Leestijd: 3 minuten

Een MFP bij jou op kantoor? Dit moet je weten.

Wanneer je kiest voor een multifunctionele printer bij jou op kantoor, wil je er zeker van zijn dat je voor de juiste samenstelling gaat. In deze blog hebben we het daarom over alle mogelijke functies die je moet weten van een MFP. Lekker makkelijk.

Kleur- of zwart-wit?

MFP’s zijn er in kleur- en zwart-wit varianten. Vanwege lagere gebruikerskosten en hogere kwaliteit zijn de kleurenprinters favoriet; door IDC-analisten is er zelfs voorspeld dat in 2020, 80% van de aangeschafte zakelijke MFP’s een kleurenprinter is in plaats van een zwart-wit printer. 

Gemak en efficiëntie

Een efficiënt design maakt alles een stuk gemakkelijker. Het design van de papierverwerkingsopties bestaat uit een ruim assortiment; finishers, papierlades en verbruiksmaterialen. Dit zorgt voor mooiere prints en verminderd het aantal keer papier wisselen. Daarnaast maken de 50 ppm modellen van Sharp een hoger gebruik van het tonerreservoir. Hier zit een extra tonervoorraad in; op deze manier kan de toner vervangen worden zonder dat de printopdracht onderbroken wordt. Waardoor het personeel efficiënter kan werken. Daarnaast heeft deze functie ook nog eens een positieve werking op de verbruiksmaterialen; door de benodigde voorraad te verminderen is er minder opslagruimte nodig. Gemak en efficiëntie. Daar houden we van.

Makkelijk bedieningspaneel

Een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk bedieningspaneel zorgt ervoor dat alle werknemers hun opdrachten snel kunnen uitvoeren. Daarnaast is de optie om de interface aan te passen aan specifieke wensen van het bedrijf ook een belangrijke functie van het bedieningspaneel; op deze manier kun je je beginscherm gemakkelijk aanpassen aan regelmatig voorkomende opdrachten of aan een specifieke manier van werken binnen het bedrijf. 

Nog efficiënter?

Het kan altijd sneller; met een bewegingssensor zoals op de Sharp Advanced serie, is het opstarten van de printer niet eens nodig. De bewegingssensor heeft het meteen door als er iemand in de buurt is, waardoor de printer direct aan gaat en meteen in de startblokken staat om te printen.  

Geen onbeheerde documenten

Een andere belangrijke functie van de MFP’s is ‘Print Release’. Print Release maakt het mogelijk om werknemers documenten te laten versturen naar iedere beschikbare multifunctionele printer in het netwerk. De werknemer voorkomt daardoor knelpunten in geval van apparaat-onderhoud of wachtrijen. De Print Release functie op een MFP voorkomt het direct afdrukken doordat een werknemer zich eerst dient te identificeren bij een MFP, voordat de persoonlijke printopdrachten worden afgedrukt. Zo worden documenten nooit onbeheerd achtergelaten op de uitvoer van de printer. Privacy staat voorop. 

Printen vanaf je USB-stick

Met de USB Direct Printing print je kun direct vanaf je USB-stick. Je steekt de stick in de MFP en selecteert direct het bestand uit de miniatuurweergaven in het pop-upmenu. Er zijn verschillende keuzes aan bestandsformaten mogelijk; waaronder PDF en Microsoft Office bestanden. Andersom geldt hetzelfde; gescande documenten zet je in een handomdraai op je USB-stick. 

De finishing touch

Is bij jou op kantoor de binnenkant- net zo belangrijk als de buitenkant van het document? Kies dan voor een MFP met extra opties. Er zijn talloze mogelijkheden zoals; perforeren, vouwen, handmatig nieten en nietloos hechten. Alles voor een mooi documentje.

 

Al deze functies vind je terug in de multifunctionele printers van Sharp. Een merk dat voorop loopt in de markt. Wil je meer weten over de printers van Sharp bij jou op kantoor? Neem dan contact op met onze Print & Scan expert Ronald Noordhoek: ronald@hoogerwerf.nl of 06 22 524 930.

Geschreven door
Team Hoogerwerf

info@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG