fbpx

Tips om milieuvriendelijk te printen

Leestijd: 2.5 minuten

Tips om milieuvriendelijk te printen

Het milieu wordt steeds belangrijker. En terecht, vinden wij! Wist je dat je met jouw printer ook al een hoop winst kunt behalen? Hier lees je hoe!

Ben jij veel bezig met MVO en duurzaam ondernemen? Tof! Dat kunnen wij alleen maar waarderen. Wist je dat jouw printers, scanners en kopieerapparaten ook kunnen bijdragen aan je duurzaamheidsdoelstellingen? De nieuwere documentsystemen, zoals die van Sharp, zijn vaak al behoorlijk energiezuinig. Maar je kunt natuurlijk altijd wat doen om nóg zuiniger te printen. Met deze tips gaat dat je gegarandeerd lukken.

Verminderd energieverbruik

Veel printers, scanners en kopieermachines hebben tegenwoordig een energiebesparende stand. Uiteraard zijn er verschillen in hoe zuinig een machine is. Kies altijd voor een machine met hogere TEC-waarde. TEC staat voor Typical Electricity Consumption en geeft aan hoeveel energie de machine gebruikt.

Onze Sharp machines zijn uitblinkers op dit gebied. De machines gaan al snel in slaapstand als ze even niet worden gebruikt. Zo zorgt de machine er zelf voor dat hij niet te veel energie verbruikt! Als je de machine weer nodig hebt, hoef je ook niet lang te wachten tot hij weer is opgestart: de machine heeft het door als je in de buurt komt en zal dan uit zichzelf weer ontwaken uit de slaapstand. De machine start alleen op wanneer het nodig is en zal bij scannen niet voorverwarmen. 

Alles in één

Hoe meer apparaten er worden gemaakt, hoe meer grondstoffen, energie en water er worden verbruikt. Klinkt logisch natuurlijk. Daarom is het handig om één apparaat in huis te hebben (of te halen) dat kan printen, scannen én kopiëren. Een multifuncitonal dus. Wil je weten welk apparaat geschikt is voor jouw bedrijf? Onze experts Ronald, Ramon en Marco helpen je graag.

Ook de inhoud telt: papier & toners

Wat er in de printer gaat is misschien wel net zo belangrijk als het apparaat zelf. Met het papier kun je al veel verschil maken. Zorg er in ieder geval voor dat je let op keurmerken die het papier heeft gekregen. Deze geven aan of het papier gemaakt wordt van grondstoffen uit verantwoord beheerde bossen. 

Ook met toners kun je verschil maken. Veel toners worden weggegooid als ze nog niet helemaal leeg zijn. Zonde natuurlijk, want hierdoor gaan veel grondstoffen verloren. Daarom zit er bij Sharp machines een slot op de toners, zodat ze alleen verwijderd kunnen worden als ze echt leeg zijn.

Overige praktische tips

Als je dubbelzijdig print, bespaar je op het papier. Zo maak je duurzaam printpapier nog net een stapje duurzamer! Sluit ook altijd de bovenklep van het apparaat tijdens het kopiëren. Dit zorgt ervoor dat je toner bespaart.

Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je nog meer tips? Onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen. Ronald weet alles van onze documentsystemen en Ramon & Marco kennen alle ins en outs van het duurzame gebruik ervan. Twijfel dus vooral niet om contact op te nemen als je vragen hebt!

Geschreven door
Team Hoogerwerf

info@hoogerwerf.nl

Gerelateerde blogs

BEL MIJ TERUG