fbpx
Koffiecorner, klantcase kantoorinrichting door Hoogerwerf

Kantoorinrichting

De kantoorinrichting is meer dan een paar zit sta bureaus, stoelen en een kantoorplant in een ruimte zetten. Het is een plek waar werknemers zich onder meer thuis voelen en geconcentreerd kunnen werken. 

Steeds meer bedrijven gaan daarom op zoek naar efficiëntere inrichting en indeling van hun kantoor. Dat betekent niet alleen een verbetering voor het oog, maar ook voor de gezondheid en productiviteit van je werknemers. Niet zo gek ook, aangezien we een groot gedeelte van ons leven doorbrengen op de werkvloer.

Bekijk alle klantcases van Hoogerwerf

Wat is het effect van een goede kantoorinrichting? 

De werkomgeving is van grote invloed op onze gezondheid, gemoedstoestand en productiviteit. Aandacht voor de inrichting van deze ruimte is daarom ontzettend belangrijk. Zo zijn ergonomische kantoormeubelen natuurlijk goed voor je fysieke gezondheid, maar is de inrichting van je kantoor ook van invloed op de geest. 

Wanneer je kantoor mooi en efficiënt is ingericht, is dat bevorderlijk voor de werkvreugde en creativiteit. Bovendien dient je kantoor als een visitekaartje voor zakenrelaties die langskomen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een goede kantoorinrichting: 

  • Productiviteit: Op een kantoor moet allereerst gewerkt worden. Efficiëntie is dan belangrijk. Dat begint bij een goed georganiseerd kantoor. In een rommelig kantoor zal de productiviteit lager zijn dan in een kantoor waar elke ruimte een duidelijke functie heeft en efficiënt is ingericht.
    Is op dit moment vooral koffie de brandstof om de productiviteit te verhogen? Onderschat dan ook het effect van factoren als licht, temperatuur, akoestiek en de luchtkwaliteit niet. Daar is vaak veel winst te boeken.
  • Creativiteit: Stel je eens voor: je werkt in een grauw en grijs kantoorgebouw. Je zit elke dag achter hetzelfde bureau, met grote schermen gescheiden van je collega’s. Bovendien is de werkvloer één grote kakofonie van bellende collega’s, koffieautomaten en gesprekken over alles en niets. Dan is het een stuk lastiger tot grootse ideeën te komen.
    De omgeving waarin je werkt heeft een grote invloed op je geest. Een kantoor met de juiste kleuren, stijl en sfeer zorgt voor meer inspiratie en stimuleert de creativiteit.
  • Esthetiek: Natuurlijk, een kantoor moet er ook gewoon mooi uitzien. Je wilt indruk maken op klanten of zakenrelaties met een mooi kantoor. Maar en mooi en goed ontworpen kantoor zorgt niet alleen voor een goede indruk bij bezoekers, het zorgt ervoor dat je met meer plezier naar je werk gaat. Een mooi, modern ingericht kantoor is daarom van invloed op een positieve werksfeer, die belangrijk is voor elke werknemer
  • Gezondheid: Er is een groeiende aandacht voor een gezonde werkomgeving. En terecht. Steeds meer onderzoeken laten zien dat je beweging nodig hebt en wat de negatieve gevolgen zijn van langdurig zitten en weinig beweging. Een verkeerde houding kan al snel leiden tot rug- en nekklachten, terwijl te veel zitten op lange termijn kan leiden tot een hoger vetgehalte, een minder goede verwerking van suiker en een minder goede bloeddoorstroming. Aandacht voor ergonomie houdt je werknemers gezond. 

Waar moet je op letten bij de inrichting van het kantoor? 

Mensen werken beter en plezieriger in een goed ingericht kantoor. Hoe dat kantoor eruit ziet is afhankelijk van meerdere factoren. Zo heeft ieder kantoor een eigen sfeer, bepaald door licht, ruimte en akoestiek. Aandacht voor deze factoren bepalen of de werkomstandigheden gezond en efficiënt zijn ingericht. Maar waar moet je allemaal op letten? Bij Hoogerwerf besteden we veel aandacht aan een aantal belangrijke zaken:  

 

Blog: ‘Hoe een kantoorinrichter zijn kantoor inricht’

Een moderne kantoorinrichting, hoe zit dat eruit? 

Van kantoorruimtes met ergonomische werkplekken en zit sta bureaus tot open ruimtes met betere akoestiek, bij Hoogerwerf hebben we verschillende kantoren en werkplekken ingericht.

Bekijk alle interieur projecten

Hulp nodig bij de inrichting van jouw kantoor? 

Heb je hulp nodig bij de inrichting van jouw kantoor, wil je inspiratie opdoen voor nieuwe kantoorinrichting?  Bij Hoogerwerf zijn we specialist op het gebied van kantoorinrichting. Of je nu een klein kantoor hebt of een grote open ruimte, wij geven graag advies en kijken graag mee hoe we jouw bedrijf en kantoor nóg productiever, efficiënter of mooier kunnen maken. 

Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Team interieur projecten

DIRECTEUR

Peter Hoogerwerf

Linda, kantoorinrichter bij Hoogerwerf

INTERIEUR PROJECTEN

Linda Goedhard

INTERIEUR PROJECTEN

Manja Buitink

INTERIEUR PROJECTEN

Peet van Zanten

INTERIEUR PROJECTEN

Remco Pruijsers

BEL MIJ TERUG